DOLAR 32,4071 % 0.22
EURO 35,1035 % -0.05
GRAM ALTIN 2.326,45 % 0,26
ÇEYREK A. 3.803,75 % 0,26
BITCOIN 2.297.196 -0.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de 4. Enerji Zirvesi Düzenlendi

Son Güncelleme :

14 Aralık 2017 - 6:51

/ kez okundu.
KSÜ’de 4. Enerji Zirvesi Düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ Institute of Electricaland Electronics Engineers (IEEE) Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen Enerji Zirvesi’nin bu yıl dördüncüsü düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 4. Enerji Zirvesi’nin açılış konuşmasını Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz yaptı. Ülke olarak en büyük zenginliğimizin genç nüfusumuz olduğuna değinen Dekan Temiz, “Genç nüfusumuzu çok iyi değerlendirmeli ve geleceğe yön veren bir nesil yetiştirmek için eğitime gereken önemi vermeliyiz.” diye konuştu.

Ülkemizin sahip olduğu güneş ve rüzgâr enerjisi üretme potansiyelini yeterli ölçüde kullanamadığının altını çizen Temiz, enerjide dışa bağımlılıktan bir an önce kurtulmamız gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından 2 oturumdan oluşan zirvenin ilk oturumunda Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, dünya ve Türkiye’de elektrik enerjisinin tarihsel süreci ve bugünkü durumuna ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. Türkiye’de elektrik enerjisi alanında özelleştirmelerin büyük ölçüde tamamlandığını belirten Yılmaz, elektrik dağıtım hizmetlerinin 21 farklı şirket eliyle yürütüldüğünü söyledi.

Akedaş’ın çalışma bölgesinde yer alan Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde elektrik kullanımına ilişkin istatistiki verileri katılımcılarla paylaşan Yılmaz, bilgilendirme sunumunun ardından katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

4. Enerji Zirvesi’nin ikinci oturumunda ise Kale Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. Elektrik İşletme Mühendisi Abdullah Ardıçbağ, Türkiye ve dünyada rüzgâr enerjisinin kullanımı ve rüzgâr enerjisi üretim teknolojilerindeki gelişmelere ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Türkiye’de alternatif enerji kaynaklarından elektrik üretiminin yeterli düzeyde olmadığına değinen Ardıçbağ, bu alanda yatırımların her geçen gün daha da arttığını belirtti.

4.’sü düzenlenen Enerji Zirvesi’ne Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Hüseyin Temiz, KSÜ IEEE Akademik Danışmanı-Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, akademisyenler ve öğrenciler katılırken, etkinlik sonunda katkı sunanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.