DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Pazarcık Meslek Yüksekokulu Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

Son Güncelleme :

30 Eylül 2016 - 14:19

/ kez okundu.
KSÜ Pazarcık Meslek Yüksekokulu Yeni Hizmet Binasına Kavuştu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Pazarcık Meslek Yüksekokulu 16 yıl sonra kendi binasında hizmet vermeye başladı.

2 yıl önce Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından temeli atılan yeni hizmet binası Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve il protokolü üyelerinin katılımıyla açıldı.

????????????????????????????????????

“Bu şehrin çocuğu olarak böyle bir eserin açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Güvençer, “Sevgili gençler, gerçekten iyi eğitim verilebilecek yüksek fiziki kapasiteye sahip bir binaya kavuşmuş oldunuz, hayırlı olsun. İnşallah önümüzdeki dönemde elbette yeni bölümler açmak, yüksekokulumuzu fakülteye çevirmekte hedeflerimiz arasında olacaktır. Türkiye bunu hak ediyor, gençlerimiz bunu hak ediyor.” dedi.

????????????????????????????????????

Milletvekili Güvençer, “Türkiye 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna 19 milyon öğrencisi ile başladı. Bu ne demek biliyor musunuz? Avrupa’da üç beş tane ülkenin toplam nüfusundan fazla genç nüfusu olan bir ülkeyiz, değerli kardeşlerim bu bizim en büyük gücümüzdür. Ayrılığa gayrılığa fırsat vermezsek, fitneye fesada fırsat vermezsek, ideolojilerin kurbanı olmazsak, birbirimizi seversek, birbirimizi sayarsak, birbirimize tahammül edersek gelecek bu ülkenindir.” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın dünyaya sunduğu, İslam âlemine sunduğu şu üç temel ilkeyi gençlerimiz hiçbir zaman unutmamalıdır. Güçlü bir gelecek için, akan kanın durması için, İslam dünyasının ayağa kalkması için şu üç ilkeyi bilmeliyiz” diyen Güvençer, bu üç ilkeyi şu şekilde sıraladı: ırkçılık yapmayacağız; mezhepçilik yapmayacağız; meseleleri konuşarak çözmek varken silaha sarılmayacağız, öldürmeyeceğiz.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. “Birlik ve beraberlik içinde olursak, işimizi en iyi şekilde yaparsak hiçbir kimse bizim gelişimimize engel olamaz” diyen Rektör Deveci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizlere çok çalışmak düşüyor, özellikle öğrencilerimize çok çalışmak düşüyor. Bizler görevimizi yapıyoruz. Sizlerin altyapısını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, bu binada görüldüğü gibi.”

????????????????????????????????????

Pazarcık Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binasının açılışına katkı sağlayan devlet büyüklerine ve Pazarcık halkına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yeni hizmet binasının ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Deveci Pazarcık Meslek Yüksekokulunun 500 olan öğrenci sayısını mümkün olan en kısa sürede 2 bine ulaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

KSÜ Pazarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Baylan ise kısa bir konuşma yaparak yeni hizmet binasının karar ve yapım aşamasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Baylan Pazarcık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarına dikkat çekerek, bu konuda devlet büyüklerinden destek istedi.

18 bin metrekare açık, 6 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan Pazarcık Meslek Yüksekokulu hizmet binasında; 25 adet akademik ve idari personel odası, 15 adet derslik, 1 adet konferans salonu, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, öğrenci yemekhanesi, kantin ve teras bulunuyor.

11 akademik ve 11 idari personelle, 5 programda 500 öğrenciye hizmet veren Pazarcık Meslek Yüksekokulunun yeni hizmet binası 2 bin öğrenciye hizmet verebilecek fiziki yeterliliğe sahip.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.