DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Öğrencilerine Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimi Verildi

Son Güncelleme :

28 Nisan 2016 - 7:25

/ kez okundu.
KSÜ Öğrencilerine Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimi Verildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından, “Orman Yangınlarıyla Mücadele” konulu eğitim semineri düzenlendi.

KSÜ Orman Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Kanat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Mengeloğlu yaptı. “Orman mühendisliği mesleğini icra edeceklerin yaşamında, orman yangınlarıyla mücadele önemli bir yer tutacaktır.” diyen Mengeloğlu, öğrencilerin bu eğitim ve uygulamadan büyük kazanımlarla ayrılacağına inandığını ifade etti.

Orman Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Selçuk İnaç ise ormana verilen zararlar açısından insan unsurunun, insan kaynaklı zararlar açısından da yangının ilk sırada geldiğini söyledi. “Orman yangınlarının yüzde 94’ü insanlar tarafından çıkarılıyor.” diyen İnaç, Türkiye’de orman yangınlarının geçmişine ilişkin bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, “Orman Yangınlarıyla Mücadele” başlıklı seminer sunumunu gerçekleştirdi. Video ve slaytlar eşliğinde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde orman yangınlarıyla mücadele konusunda yürütülen çalışmalar ve kullanılan teknolojilere ilişkin bilgiler veren Ketmen, orman yangınlarında bir dakikalık gecikmenin, Orman Genel Müdürlüğü bütçesine maliyetinin 100 milyon lira olduğunu söyledi.

Seminer sunumunun ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Ketmen’e, Dekan Mengeloğlu tarafından plaket takdim edildi. Konferans salonundaki programın ardından Orman Fakültesi bahçesinde öğrencilere, yangına müdahale teknikleri uygulamalı olarak gösterilirken, orman işçilerinin kullandığı donanımlar ve yangın tüpü kullanımı hakkında bilgiler verildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.