DOLAR 32,3317 % 0.24
EURO 35,0963 % -0.12
GRAM ALTIN 2.297,14 % 0,86
ÇEYREK A. 3.755,83 % 0,86
BITCOIN 2.299.479 1.346
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ MEZUNLARI KEP ATTI

Son Güncelleme :

26 Mayıs 2016 - 16:09

/ kez okundu.
KSÜ MEZUNLARI KEP ATTI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 2015-2016 eğitim öğretim yılı mezunlarını törenle uğurladı. Yaklaşık 7 bin öğrencinin mezun olduğu törende, on binlerce kişi tribünleri tıklım tıklım doldurarak öğrencilerin bu mutlu günlerinde sevinçlerini paylaştı.

KSÜ 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Bütün fakülte ve yüksekokulları kapsayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz üniversitemiz, 24 yıldır ‘Değişimin ve Geleceğin Adresi’ olma anlayışıyla eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Üniversitemiz, etik ve bilimsel değerlerle donanımlı bireyler yetiştirerek şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin geleceğinde önemli bir rol üstlenmektedir. Yurt dışı ilişkilerini artırarak da uluslararası bir üniversite olma yolunda büyük adımlar atan üniversitemiz, insana hizmet düsturundan hareketle saygın üniversitelerden biri olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

Öğrencileri, iş ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştiren akademik personele de teşekkür eden Rektör Deveci, “Öğrencilerimize sadece teorik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda birey olarak sorumluluklarını, topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve sizler, onlar için hayatlarında örnek alacakları bir model oldunuz.” ifadelerini kullandı.

Törene katılan aileleri de tebrik ederek “Onca fedakârlıkla bu günlere getirdiğiniz evlatlarınız, başarılarıyla bugün size büyük bir mutluluk yaşatmış oluyor. Bu güzel günde onları ve bizleri de yalnız bırakmadınız. Sizleri kutluyorum.” dedi.

Öğrencilerin özgüveninin ve azminin, ülkenin en büyük teminatı olduğunu söyleyen Rektör Deveci, saygın olmanın zengin olmaktan daha değerli olduğunu belirterek mezun öğrencilere şu öğütlerde bulundu: “Size gelen evrakları okumadan imzalamayın, vatandaşı kapıda bekletmeyin, önemli konularda acele etmeyin, biraz düşünün ve ayaklarınız yere basmadan medyatik olmayın.”

Nobel ödülü alan Aziz Sancar’ın “Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum. Bizi birbirimizden ayıran emektir. Ben çalışmaya inanıyorum.” sözünü hatırlatarak “Gayret kadere aşıktır.” diyen Rektör Deveci, öğrencilere Aziz Sancar’ı takip etmeleri tavsiyesinde bulundu. Yeni mezunları sevgiyle uğurladıklarını belirten Rektör Deveci, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Tören, KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Eren Aşçı ve üniversite dönem birincisi olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rabiye Kozan Biçici’nin konuşmalarıyla devam etti.

Rabiye Kozan Biçici, mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından Rektör Deveci ile birlikte mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı.

Üniversite birincisi Rabiye Kozan Biçici, KSÜ Rektörlüğü tarafından verilen dizüstü bilgisayar ödülünü Kahramanmaraş Valisi Yardımcısı Sultan Doğru’dan alırken, üniversite ikincisi olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Raşit Ercan ödülünü Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’den, yine İlahiyat Fakültesi öğrencisi üniversite üçüncüsü Abdulvahap Kılıç da ödülünü Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz’den aldı.

Önlisans düzeyinde 2015-2016 dönem birincisi Elbistan MYO öğrencisi İlknur Atacan olurken, Göksun MYO öğrencisi Hilal Altıparmak ikinci, Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Kevser Aygan üçüncü oldu. Dereceye giren bütün öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verilerek, Fakülte ve Yüksekokullarda ilk üçe giren isimler, ödüllerini KSÜ Rektör Yardımcıları, Kahramanmaraş İl Protokolü Üyeleri, Fakülte Dekanları ve Yüksekokul Müdürlerinden aldı.

Tören, mezun öğrencilerin hep birlikte mezuniyet andını okumaları ve ardından kep atmalarıyla sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.