DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Akademik Personeline Eğitim

Son Güncelleme :

06 Aralık 2016 - 15:29

/ kez okundu.
KSÜ Akademik Personeline Eğitim
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) akademik personeline, intihal önlemeye yardımcı programlar olan “Turnitin” ve “iThenticate” akademik veritabanları hakkında bilgilendirme eğitimi verildi. KSÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim, Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında Eğitim Danışmanı Serdinç Kaya, KSÜ akademik personeline “Turnitin” ve “iThenticate” veritabanları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Tez, ödev ve bilimsel makalelerde intihal ve benzerliklerin tespitini kolaylaştıran programlara ilişkin bilgiler veren Kaya, ödev ve tez metinlerini intihal açısından incelemede faydalı ipuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Bir saatlik teorik eğitimin ardından katılımcılara “Turnitin” ve “iThenticate” programına ilişkin uygulamalı eğitim verildi. Teori ve uygulamalı eğitim sunumunun ardından eğitmen Serdinç Kaya, katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Eğitim programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı ve yanı sıra çok sayıda akademik personel katıldı. Eğitim sunumunun ardından Eğitmen Serdinç Kaya’ya günün anısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı tarafından plaket takdim edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.