DOLAR 32,5889 % 0.32
EURO 34,8302 % 0.22
GRAM ALTIN 2.515,07 % 1,23
ÇEYREK A. 4.112,14 % 1,23
BITCOIN 2.114.911 1.772
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KMTSO MECLİSİ KÜLLİYE’DE

Son Güncelleme :

30 Mart 2018 - 15:11

/ kez okundu.
KMTSO MECLİSİ KÜLLİYE’DE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reform Tanıtım Programına katıldı.

KMTSO Heyeti, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu tanıtım programına katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada, bu yıl sonuna kadar vatandaş-devlet arasındaki her türlü işin e-devlet üzerinden yapılacağını belirterek, “Bürokrasiyle, bürokratla karşı karşıya gelmeden her işinizi yapabilirsiniz. Yani bürokrasi ‘tuş’ oluyor, tuşa basacaksınız işinizi yapacaksınız” dedi.

Yıldırım, yatırımla ilgili alınan kararların ve tedbirlerin tanıtımının yapılacağını söyledi.Yatırım Koordinasyon Kurulu’nun 2017-2018 yıllarını kapsayan reformların hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, paketin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde sekretarya görevini yürüten Ekonomi Bakanlığına ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a, özel sektör temsilcilerine, TOBB’a, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm katkısı bulunan kurumlara teşekkürlerini iletti.

Yıldırım, girişimcilere, şirketlere ve yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanmasının lütuf değil görev olduğunu vurguladı.

“2 BİN 250 LİRA VERİYORDUNUZ, ŞİMDİ 650 LİRA VERECEKSİNİZ”

Şirket kurmayla ilgili bir örnek veren Yıldırım, “Bunu burada söylememde bir beis yok. TOBB Başkanı Rifat Bey’e biz ilk defa iktidara geldiğimizde, ‘Şirket kurulumu nasıldı?’ dedim. ‘Siz iktidara geldiğinizde bir ayda şirket kuruyorduk, Ankara’ya da özel adam gönderiyorduk ama şimdi bir saati geçmiyor.’ dedi. Aslında daha da kısalabilir ama bir günde şirketinizi kuruyorsunuz, ‘Bismillah’ deyip işe başlıyorsunuz, fatura kesebiliyorsunuz, bu ciddi bir ilerlemedir” diye konuştu.

Yıldırım, artık şirket kurmak için il ve ilçelerde ticaret sicil müdürlüklerine başvurulacağını bildirerek, “Daha önce noterlere de gidiliyordu. Şimdi artık ticaret sicil müdürlerinde bu iş yapılacak. Bunun ne faydası var? 2 bin 250 lira veriyordunuz, şimdi 650 lira vereceksiniz, en büyük faydası bu. Maliyeti 3’te birinin altına düştü. Bu önemli bir unsur, biraz noterlerimiz üzüldü ama onlara yapacak iş her zaman var.” dedi.

“İNŞAAT İZNİ ALINMASI İÇİN İŞLEM SAYISINI AZALTTIK”

Yıldırım, inşaat izinlerine değinerek, “İnşaat izni alınması için 18 tane işlem yapılıyordu. Bu sayıyı 6’ya indiriyoruz. Vatandaş evrakları tek tek kurumları dolaşarak takip etmek zorunda kalmayacak. Ruhsat formundaki tek imza belediyede ilgili kişi kimse onun imzası olacak. Benzer bir kolaylığı da iskan belgesi ve elektrik bağlanması işleminde yapıyoruz. Belediyeleri dijital ortamda buluşturarak zaman israfının önüne geçiyoruz.” dedi.

“GÜMRÜKLERİMİZ 24 SAAT AÇIK OLMALI” Başbakan Yıldırım, “Gümrüklerdeki personellerimizin çalışma saatlerini de buradaki işleyişe uygun olarak yeniden düzenliyoruz. Yani ‘Mesai bitti, kapılar kapandı, bekle’ dönemini artık kaldırıyoruz. Mutlaka kaldıracağız. Paraysa para, ne lazımsa bunu vereceğiz ve mutlaka o gümrüklerimiz 24 saat açık olmalı. Çünkü gecikmenin bedeli büyük.” diye konuştu.

“SGK VE MUHTASAR BEYANNAMELERİ BİRLEŞTİRİLİYOR” Aylık olarak verilen SGK ve muhtasar beyannameleri birleştiriliyor ve böylece yatırımcılara ciddi bir zaman tasarrufu sağlıyoruz.” ifadesini kullanan Yıldırım, “İmalat sanayisi ile Ar-Ge, yenilik, tasarım faaliyetlerine yönelik makina teçhizat alımlarına KDV istisnası getiriyoruz.” dedi.

Yıldırım, “Yatırımın, ihracatın, istihdamın daha da artırılması ve enflasyonla mücadelenin ana hatlarını içeren tedbirlerimizi de birkaç gün içerisinde milletimizle paylaşacağız. Bugün yarın son şeklini vereceğiz.” dedi. Stratejik yatırım türünden 128 milyar liralık yeni yatırım teşviğini onayladıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Bunu kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacağız. İkincisi, bankaların, piyasaları rahatlatmak ve krediye erişimi kolaylaştırmakla ilgili aldıkları tedbirler var, bunu da paylaşacağız.” Başbakan Yıldırım, “20 yılda 3 kilometrelik Bolu Tüneli’nin altında kalan bir Türkiye’den bugün Ovit, Zigana Tüneli’ni, Marmaray’ı, Avrasya’yı yapan, dünyanın en büyük havalimanını yapan bir ülke haline geldik. Ülkemizle gurur duyalım.” dedi.

“YOİKK AİLESİ OLARAK YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİGEÇİRDİK”

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 reformu tanıtım programında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, YOİKK bünyesinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. YOİKK ailesi olarak yoğun bir çalışma döneminden geçtiklerini belirten Akdağ, “Geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren çalışmalarımızı büyük bir birliktelikle sürdürdük. Biliyoruz ki, ülkeleri rekabet ve yatırım ortamı açısından değerlendiren uluslararası indeksler var. Kuşkusuz iş yapma kolaylığı hem kendi ülkemizdeki ortam açısından hem de bu endeksler açısından ne kadar iyileştirilirse Türkiye’de yatırımların önünü o kadar açacaktır” diye konuştu. Türkiye’nin iş yapma kolaylığı endeksinde 2018 itibariyle 60. sırada olduğunu kaydeden Akdağ, “Türkiye’yi ilk 20’ye sokmalıyız, Türkiye bunu hak ediyor dedik, önümüzdeki 2 yıl için böyle bir hedef koyduk. Çalışmalarımıza öncelikle iş dünyamızın taleplerini alarak başladık. Bütün özel sektör kuruluşlarımız bu sürece büyük destek verdi. Özel sektörümüz adeta bir sipariş listesi hazırlar biçimde 500 saati aşan bir çalışma sergileyerek, bunu YOİKK çalışma sekreteryamızın önüne getirdi. Bakanlarımız ve bürokrat arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürdük. Farklı bir yöntem takip ettik, bakan arkadaşlarımızla birebir, ikili, üçlü 17 toplantı yaptık. Bu seviyede 100 saatin üzerinde bir mesai harcadık” şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, “Dünya ülkeleri ‘bir tane yatırım ortamı reformunu nasıl yapacağız’ diye düşünürken, hükümetimizin kararlı adımlarıyla biz 100 reformu birden hayata geçiriyoruz” dedi.​

Hisarcıklıoğlu, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Yatırım olmadan zenginlik, istihdam, iş ve aş olmayacağını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Hepimiz Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını, daha fazla yatırım çekmesini, daha zengin olmasını istiyoruz. Biz birlikte daha güçlü olduğumuzu, Türkiye’yi daha ileriye taşıyabileceğimizi çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin reform çalışmaları için tüm bakanların çok büyük gayret sarf ettiğini ifade ederek, “Türk özel sektörü olarak hepinizle gurur duyuyoruz. Şirketlerimizin, KOBİ’lerimizin ayağına pranga olan birçok konuyu bu reformlarla çözüme kavuşturuyorsunuz. Dünya ülkeleri ‘bir tane yatırım ortamı reformunu nasıl yapacağız’ diye düşünürken, hükümetimizin kararlı adımlarıyla biz 100 reformu birden hayata geçiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti hükümetleri döneminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türk özel sektörünün şahlanışına şahit olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, Binali Yıldırım’ın da hem bakanlığı hem de başbakanlığı döneminde özel sektörün çalışmalarına destek verdiğini kaydetti.

“TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRECEKTİR”

Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’ın desteği ve gerçekleştirdiği reformlar ile iş dünyasının kendisine daha fazla güvendiğinin altını çizerek, “Şunu çok iyi biliyoruz. El ele verdiğimizde ülkemiz, her sorunu aşacak, hak ettiği yere gelecektir, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir.” ifadesini kullandı.

Yabancı yatırımcılara da yatırımlarını Türkiye’de hayata geçirmeleri çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ile çalışmanın Türk iş dünyası için çok önemli bir şans olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ sağ olsun kendisini bu reform paketine adadı. Ekonomi Bakanlığımızın ve Müsteşarının sekretaryasında çok önemli bir reform hayata geçti ama sadece YOİKK’te değil, ekonomimize ilişkin birçok alanda çok önemli adımlar atılıyor. Ben bu kapsamda sadece YOİKK platformunda değil, KDV, taşınır rehni, Ar-Ge ve patent gibi birçok alanda ardı ardına reformları hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize Türk özel sektörü adına şükranlarımı sunuyorum.”

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” düsturunu benimsediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, bundan sonra da devletin kendilerine verdiği her görevde Türk özel sektörü adına çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5696

SATIŞ

32,5889

FARK

% 0.32
Dolar EURO

ALIŞ

34,7844

SATIŞ

34,8302

FARK

% 0.22
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,4533

SATIŞ

40,4964

FARK

% -0.29
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8029

SATIŞ

35,8330

FARK

% 0.62
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,7002

SATIŞ

23,7191

FARK

% 0.51
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

4.023,51

SATIŞ

4.112,14

FARK

% 1,23
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.514,69

SATIŞ

2.515,07

FARK

% 1,23
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.114.911

DEĞİŞİM

1.772

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER