DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KMTSO HEYETİ EXIMBANK YÖNETİMİ İLE BİRARAYA GELDİ

Son Güncelleme :

10 Mart 2020 - 13:37

/ kez okundu.
KMTSO HEYETİ EXIMBANK YÖNETİMİ İLE BİRARAYA GELDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu İstanbul’da Türk Eximbank ve İhracatçı Birlikleri ile bir araya geldi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz ve KMTSO Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu’nun yanı sıra KMTSO Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Özdal, Ertuğrul Tanrıverdi ve Fatih Dinçer’in yer aldığı heyet, merkezi İstanbul’da bulunan Türk Eximbank (Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nde (İDDMİB) temaslarda bulundu.

Heyet, ilk olarak İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz’le bir araya geldi. Görüşmelerde, küresel ve ulusal ölçekte ticaretin durumuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz Kahramanmaraş’a Tekstil İhtisas Gümrüğü açılması ile ilgili görüşmelerin bulunduğunu ve konuyla ilgili müjde verebileceklerini belirtti. Toplantıda Kahramanmaraş ekonomisinde tekstil sektörünün önemi vurgulandı ve kurumlar arası işbirliğinin artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki ile görüşen KMTSO Heyeti, Kahramanmaraş’ın metal mutfak eşyaları sektöründeki ağırlığına değindi. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki ortak projeler geliştirme konusunda istekli olduklarını ve Kahramanmaraş’a destek olmak istediklerini belirtti.

Heyet, TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde son ziyaretini TİM Başkanı İsmail Gülle’ye gerçekleştirildi. Toplantıda güncel ekonomik gelişmeler ve küresel ticareti olumsuz etkileyen koşullar değerlendirildi. KMTSO ve TİM faaliyetleri hakkında sunumlar yapılan toplantıda, TİM Başkanı İsmail Gülle, Kahramanmaraş’ta Eximbank Şubesi

açılmasıyla ilgili talebin destekçisi olduklarını ve şube açılışı ile birlikte aylık ihracat rakamları açıklaması programını birlikte gerçekleştirmek üzere Kahramanmaraş’a gelebileceklerini belirtti.

Son olarak Türk Eximbank Genel Müdürü ve üst düzey yöneticileriyle Bankanın Genel Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı. Toplantıda ihracatçılarımızdan gelen şube açılış talebiyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Kahramanmaraş’ın mevcut ihracat potansiyelini daha da artırmak üzere şube açılmasının Kahramanmaraş ihracatı için itici güç olabileceği belirtildi. Bir sonraki şubenin Kahramanmaraş’ta açılmasının planlandığı ve bu yıl içinde Yönetim Kurulu tarafından da değerlendirmeler yapılacağı belirtildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.