DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KIZIMIZ FATIMA DA OLSA ELİ KESİLİR

Son Güncelleme :

16 Ekim 2016 - 12:30

/ kez okundu.
KIZIMIZ FATIMA DA OLSA ELİ KESİLİR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİNDE KONUŞTU

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’nde belediye hizmet binasının açılışına katıldı. Kaynak, açılışın ardından milletvekilleriyle birlikte Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ak Parti Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burada konuşan Kaynak, darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan OHAL’in sadece FETÖ’ye karşı değil, milli güvenliği tehdit den tüm terör örgütlerine karşı ilan edildiğini söyledi. Kayyum atanan belediyelerle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu için CHP’yi eleştiren Kaynak, şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı’ndan önce 24 belediyeye kayyum atandı. Bunun 4 tanesi Ak Partili,MHP’li belediyeler, FETÖ’ye bulaşmış olmalarından dolayı, 20 tanesi de HDP’li belediyeler.Kurban Bayramı öncesi Anayasa Mahkemesi’ne götürdü bu Kanun Hükmünde Kararname’yi CHP. Hani ‘CHP Türkiye’nin kurucu partisidir, CHP devletin sigortasıdır’ derler ya. HDP’ye hiç hacet yok. CHP bunu Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi, hem de anayasada açıkça yazılı olmasına rağmen. Olağanüstü hal döneminde düzenlenen kanun hükmünde kararnameler için Anayasa Mahkemesi’ne gidilemeyeceğini açıkça yazmasına rağmen. Bir gazeteci beni arayıp söylediğinde ‘Bu mümkün değil’ dedim. Anayasa Mahkemesi kanun hükmünde kararnameyi inceleyemez, bırakın iptal etmeyi. Onlar zannediyorlar ki; 367 kararını verildiği zamanki Anayasa Mahkemesi var ya, öyle birAnayasa Mahkemesi var. Halbuki o Anaysa Mahkemesi’nin sorunun nasıl çözüleceğine sizin hükümetiniz, sizin iktidarınız, sizin milletvekiliniz karar verdi. Siz de 12 Eylülreferandumuyla bunu hayata geçirdiniz. Onlar öyle zannetsinler. Anayasa Mahkemesi’nde solcusuyla, sağcısıyla sizin evlatlarınız, sizin değerlerinize sahip hakimler oturuyor çünkü. ve Anayasa Mahkemesi dün bildiğiniz gibi CHP’nin başvurusunu reddetti. Yetkisi yok ve yetkisiz olduğunu da beyan etti. Bu milletin meclisine savaş uçakları bomba yağdırırken, senin milletvekillerin de oradaydı. Milletten bu kadar uzak, bu kadar kopuk bir ana muhalefet partisi olur mu?”

‘KIZIMIZ FATIMA DA OLSA ELİ KESİLİR’

FETÖ ile mücadelede çok titiz davranıldığını, 62 bin kamu görevlisini meslekten ihraç edildiğini, ancak 92 bin itiraz dilekçesi geldiğini ifade eden Kaynak, “Bu dilekçelerin yüzde 99’una yakını da tek tip dilekçe. Yani bir elden yönetilen bir hareket. Biz asla kendi içimizde bir şüpheye kapılmadan bu mücadeleye devam etmek zorundayız. Biz, Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Bize adaleti Allah emrediyor, bize adaletin nasıl şekilleneceğini Peygamberimiz uygulamasıyla, hadisiyle söylüyor. Peki Peygamberimizin hepimizce meşhur olan hadis nedir? ‘Burnu hızmalı Arabi de olsa hakkını alır, kızım Fatıma da olsa eli kesilir.’ AK Parti’de kızımız Fatıma da olsa asla tereddüt etmeden eli kesilir” diye konuştu.

‘KANDİL’DEKİ LİDER KADROSU NEDEN İMHA EDİLMEDİ?’

PKK ile mücadele etmek için Bolu, Kayseri gibi başka illerden Şırnak’a, Hakkari’ye, Van’a gönderilen komando birliklerinin komutanlarının tamamının darbe girişiminden dolayı tutuklu olduğunu anlatan Veysi Kaynak, “Niye başarılı olmamış, 500 bin kişilik bir ordu, sayıları 3-5 bin arasında değişen bir çakal sürüsüne karşı niye başarılı olamamış? O sebeple başarısız göründüğümüz neticenin altında neler yattığını şu anda görmeye başladık. Niye Kandil’deki bu çetenin lider kadrosu; uçağımız var, radarımız var, uzaktan gözetleme imkanımız var, her şeyimiz var da orada imha edilememiş? Bu soruların cevabını ben biliyorum, sizin bilmenizi istemiyorum. ve biz Allah’ın FETÖ ile mücadele ederken aynı anda PKK ile de mücadele edeceğiz. CHP’nin ‘İptal etsin’ diye Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü kanun hükmünde kararname o sebeple önemliydi.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.