DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kınalık Kelikler Süne ile Mücadeleye Hazır

Son Güncelleme :

01 Mayıs 2015 - 15:09

/ kez okundu.
Kınalık Kelikler Süne ile Mücadeleye Hazır
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Kapıçam KınalıKeklik Üretim Merkezi’nde süne ile mücadele ve yaban hayatı koruma programı çerçevesinde çoğaltılan keklikler Türkiye’nin dört bir yanında doğaya salınıyor. Ekolojik dengenin korunması amacıyla üretilen kınalı keklikler, buğdayda görülen süne hastalığına karşı en etkili mücadele yöntemleri arasında gösteriliyor.

15 yıl önce Kapıçam Tabiat Parkı içerisinde kurulan ve Türkiye’nin ilk keklik üretim istasyonu olma özelliği taşıyan merkezde, bugüne kadar 150 binin üzerinde keklik yetiştirilerek Diyarbakır, Adana, Mersin ve Osmaniye gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinde doğaya bırakıldı. Kapıçam Keklik Üretim İstasyonu görevlisi Çağrı Özgür Özkan, 2000 yılında kurulan merkezde, kınalı kekliklerin doğaya yerleştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Merkezde 15 yılda 150 binin üzerinde kınalı keklik üretimi yapıldığını aktaran Özkan, “İstasyonumuz Türkiye’nin ilk kınalı keklik üretim merkezidir. Bu yıl 10 binin üzerinde kınalı keklik ürettik. Bakanlığımızın tahsis ettiği illerimize göndereceğiz. Yine bu kapsamda pazartesi günü Adana Ticaret Borsası her yıl yapmış olduğu süneyle mücadele programı kapsamında 500 adet keklik alıp doğaya salımı yapılmıştır. Yılın ilk keklikleri doğayla buluştu. İstasyonumuz damızlıkhane, kuluçkahane ve doğaya adaptasyon ünitelerinden oluşmaktadır. Bizim üretim kapasitemiz 7 bin 500 olmasına rağmen her yıl 10 binin üzerinde kınalı keklik üretimi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.