DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Karaküçük Gazeteciler İle Bir Araya Geldi

Son Güncelleme :

16 Ocak 2016 - 16:31

/ kez okundu.
Karaküçük Gazeteciler İle Bir Araya Geldi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Başkan Karaküçük Gazeteciler İle Bir Araya Geldi

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

 

Kentte görev yapan ulusal yerel gazete ve TV temsilcileri ileMado evinde bir araya gelen KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Karaküçük, gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Gazetecilik ve basın yayın sektörü, Türkiye’de ve dünyada her geçen gün önemi artıyor. Günümüz teknoloji ve bilgi çağı oldu. Bugün biz bilgisayarımızla bir tuşa basarak dünyanın dört bir tarafındaki olup biten her şeyden haberdar oluyorsak, sizin gibi dünyanın dört bir tarafından bu bilgileri servis eden gazetecilerin sayesinde öğreniyoruz.”

IMG_6541

OSB’DE MUTLU SON

Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 3-4 yıldan bu yana yoğun çaba harcandığını belirten Karaküçük: “Alt yapı çalışmalarını 3-4 yıldan bu yana yapıyoruz ve bugünlerde mutlu sona geldik. Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyet başkanı Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ilk açıklamayı önceki günlerde yaptı.Tomsuklu OSB’nin kurulumu 5 bin dönüm arazi üzerine sağlandı. Kahramanmaraş’ta yeni bir atılımın yeni bir başlangıcın yeniden sanayiye ve ticarete gençlik aşısı olacak OSB kuruluyor. 20 Ocak Çarşamba günü saat 10:00’da  KMTSO Meclis Salonunda OSB hakkındaki  bilgilendirme toplantısına yapılacak. Geniş katılımlı bir bilgilendirme yapacağız. Burada OSB’nin imar durumu alakalı görseller, fiyatlandırma ve sınıflandırma ve müracaatları tüm üyelere anlatacağız. 2016 yılında kamulaştırması bittikten sonra OSB’nin Kahramanmaraş ekonomisine ivme kazandıracağını düşünüyoruz. dedi

IMG_6549

KMTSO 90 YAŞINDA

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının 1926 yılında kurulduğuna vurgu yapan Karaküçük şunları dile getirdi: “KMTSO 1926 yılında kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kurulan ticaret sanayi odaları arasında bulunan bir il. Bu öncelikle Kahramanmaraş’ın ticarette, sanayi de ne kadar önemli bir geçmişinin olduğu ve alt yapısının olduğunun göstergesidir. 90 yıllık ticaret kültürünün bir başlangıcı. Ticaret çok daha eski tarihlerde yapılıyordu ama ticaret yapanların bir sivil toplum çatısı altında toplanması Kahramanmaraş’ta 1926 yılında olmuş. İlk defa belediyenin içine tahsis edilen bir oda da, sadece kayıt ve istatistik tutan kurum olarak başlanılmış. Dünya’nın Türkiye’nin ve sivil toplum örgütlerinin her geçen gün gelişim algısı ile Ticaret ve Sanayi odaları sadece istatistik ile kayıt tutan birimlerin olması ötesinde ciddi bir sivil toplum örgütü olmuştur. Ciddi iş organizeleri, iş dünyasının sorunlarını tartışabilen ve çözüm önerebilen en büyük en tepe noktasına gelmiştir. Bu yılda 90 yıl etkinliklerini çok güzel bir şekilde kutlamayı arzuluyoruz. Bu tip çalışmalar şehrin ekonomilisinin yanı sıra şehri bütünleştiren kaynaştıran etkinlikler oluyor.

IMG_6483

ORTADOĞU KAYNIYOR

Başkan Karaküçük, Türkiye’nin güvenli bir liman olduğuna değinerek şunları söyledi: “Ortadoğu da kaynayan bir kazanın etrafında yaşıyoruz. Etrafımızda her tarafta savaş var. Ülke olarak bunlara üzülüyoruz. Ekonomik, sosyolojik anlamda riskler yaşıyoruz. Bununla birlikte dünya da yaşanan para savaşları var. Ekonomi savaşları var, iş dünyası olarak birde bunun içinde mücadele veriyoruz. Parite savaşları, emtia fiyatlarındaki düşmesi çıkması bunlar Türk ekonomisini ve Kahramanmaraş’ı da çok ciddi anlamda etkiliyor.2016 yılı ve gelecek yılların daha aydınlık ve barışçıl bir dünya olmasını temenni ediyorum. Ticaretin olması, yatırımın olması için önce huzurun olması gerekir. Ülkemiz huzurlu ama dünya rahat değil. Hem ekonomik hem de siyasi savaşlar var”

KAHRAMANMARAŞ’A BAKANLIK

Başkan Karaküçük şunları dile getirdi: “Bizim kendi içimizde şikayet ettiğimiz bir diğer konu ise ekonomi gelişirken sanayi gelişirken sosyal anlamda gelişeme yaşamamamızdı. Dolayısıyla şehre giren çıkan insan sayısı azdı. Dışarıdan gelen insanlarda bize Kahramanmaraş’ı yeterince tanıtamamışınız derlerdi. Sayın bakanımızın Kahramanmaraşlı olması kentin gelişmesine büyük katkı sağlayacak diye düşünüyorum. Tarihi Germenicia antik kenti, Ashab-ı Kehyf, termal turizmin gelişmesi için Sayın Bakan Mahir Ünal katkı sağlayacaktır”

Toplantı soru cevabın ardından son buldu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3657

SATIŞ

32,3721

FARK

% 0.16
Dolar EURO

ALIŞ

34,9512

SATIŞ

34,9730

FARK

% -0.29
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,9205

SATIŞ

40,9611

FARK

% 0.18
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8464

SATIŞ

35,9012

FARK

% 0.12
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8791

SATIŞ

23,8926

FARK

% 0.1
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.718,81

SATIŞ

3.802,24

FARK

% 0,22
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.324,26

SATIŞ

2.325,53

FARK

% 0,22
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.283.509

DEĞİŞİM

0.014

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER