DOLAR 32,5895 % 0.35
EURO 34,8642 % 0.35
GRAM ALTIN 2.495,67 % 0,45
ÇEYREK A. 4.080,41 % 0,45
BITCOIN 2.136.176 3.917
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kamboçya’ya 5 Yaşam Kaynağı

Son Güncelleme :

18 Şubat 2015 - 16:27

/ kez okundu.
Kamboçya’ya 5 Yaşam Kaynağı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

1975 – 1979 yılları arasında yönetime gelen diktatör Pol Pot yüz binlerce Kamboçyalıyı aç ve sefil bir halde pirinç tarlalarına sürmüştü. Bu tarlalar, insanların bir avuç yemek için çalıştırıldıkları ve zevk olsun diye idam edildikleri korkunç birer “Ölüm Tarlasına” (Killing Fields) dönüşmüştü. Sadece birkaç yıl içerisinde neredeyse 3 milyon insan uygulanan bu vahşet sebebi ile hayatını kaybetmişti.

Yakın geçmişi soykırımla anılan Kamboçya şimdilerde ise yoksullukla mücadele ediyor. Asya kıtasının en yoksul ülkelerinden olan Kamboçya’da Dünya Bankası verilerine göre, nüfusun neredeyse dörtte ikisi yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ülke insanın en önemli sorunlarından biri de temiz ve sağlıklı su kaynaklarına ulaşamamak.

 

Kimse Yok Mu Derneği, geçmişi Ölüm Tarlaları ile hatırlanan Kamboçya’ya yaşam kaynağı olacak 5 yeni su kuyusu daha inşa etti.

Dünyanın en iyi 100 sivil toplum kuruluşundan biri olarak seçilen Kimse Yok Mu Derneği temiz su sıkıntısı çeken Kamboçya’ya da yardım elini uzattı.

 

Daha önce Kamboçya Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Mekong Charity’nin  desteği ile ülkenin farklı bölgelerine 10 temiz su kuyusu açan Kimse Yok Mu Derneği bu kez de Thbong Khmom şehrinde 5 yeni su kuyusu açtı. Açılış törenine Kamboçya Sosyal Politikalar Bakanını temsilen Bakanlık müsteşarı Chhay Vanna, Mekong Charity temsilcileri, Yerel yöneticiler, kanaat önderleri ve bölge halkı katıldı.

 

Kimse Yok Mu Derneğine teşekkür eden Müsteşar Chhay Vanna Kamboçya’daki yoksulluğa dikkat çekerek yardım projelerinin devam etmesini istedi. Vanna, ülkemde ki yoksulluğun en önemli sebebi yakın geçmişimizde yaşanan soykırımdır. İnsanlarımız acılarını unutamasa da ülkemizin gelişmesi için gayret göstermektedir. Bu süreç içerisinde bizi yalnız bırakmadıkları için Türk dostlarımıza teşekkür ederim dedi.

 

 

Laboratuarlarda Test Edilen Sulardan 10 Bin Kamboçyalı istifade ediyor.

Kimse Yok Mu Derneği Temiz Su Projeleri Koordinatörü Vasfi Başak Kamboçyalılar, yoksulluğun her manadaki karşılığını yaşamış bir millet. Geçmişte yaşanan soykırım ve şimdilerde yaşanan sefalet Kamboçya halkında ciddi toplumsal yaralar açmış. Bugün bu ülkede yaşanan fakirlik veya yoksulluk tek başına biyolojik ihtiyaç olan açlık ve susuzluk olarak algılanmamalı. Kamboçya insanı yaşadığı travmaları atmak için dostluğa da ihtiyaç duyuyor. Dernek olarak açtığımız bu su kuyularının yanında Kamboçyalılara Türk milletinin dostluğunu da getirdik dedi.

 

Başak, açtığımız bu 5 yeni su kuyusu ile birlikte Kamboçya’da toplamda 15 su kuyusu açmış olduk. 15 kuyudan ise 10 bin Kamboçyalı istifade edebilecek dedi. Başak, bu kuyuları açmadan önce kuyu sularından aldığımız örnekleri mutlaka laboratuarlarda detaylı bir şekilde inceletiyoruz. Suyun sağlıklı olduğuna dair rapor aldıktan sonra bu kuyuları hizmete açıyoruz dedi.

AKİF BABACAN VE AİLESİ SK (8) DSC05080 new DSC05085 new

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.