DOLAR 32,5254 % -0.06
EURO 34,9835 % 0.39
GRAM ALTIN 2.433,58 % 0,43
ÇEYREK A. 3.978,91 % 0,43
BITCOIN 63.911,61 -3.965
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KALE MHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Son Güncelleme :

03 Mart 2015 - 16:30

/ kez okundu.
KALE MHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisinden Aday Adayı olan İlhami Taner Kale, aday adaylığını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olan Kale, il binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında; “Bildiğiniz gibi kongrelerimizi tamamladık. İnşallah 21 Mart’ta da büyük kurultay yapacağız. Esasen kongrenin kazananı Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur. En kazançlı çıkanı da hareketin 46. yılında olduğumuza göre Türk milliyetçileri olmuştur. Kongre sonrasında milliyetçi, ülkücü teşkilatımız azimli, kararlı, sabırlı, cesaretli, tek yürek halinde Kahramanmaraş’ta bayrağı daha ileriye taşımak için görev almıştır. Kongrenin hiç kaybedeni olmamıştır kesinlikle hiçbir zaman kaybeden olmayacaktır. Kazanan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Sizlerin de bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti yıkım üzerine yıkım yaşamaktadır. Son günlerde Süleyman Şah Türbesi’ni kaçarak terk edenler türbeyi bombalayanlar geriye çekile çekile İmralı canisi, bebek katilinin yanına kadar gelmişlerdir. Neticede İmralı canisinin 10 metrelik yıkım projesi de Dolmabahçe Sarayı’nda devletin yetkililerine benimsetilmeye çalışılmıştır. Ülkemizin durumu budur. O nedenle ülkemizin MHP’ye çok büyük ihtiyacı vardır. İnşallah sizin desteğinizle MHP’yi iktidara taşıyacağız. Sabahleyin de birkaç tane aday tanıtımı yaptık. Şuanda da sayın hocam Prof. Dr. İlhami Taner kale beyefendi sizlere hitap edecektir saygılar sunuyorum.”

BİZİM KUTSAL DEĞERLERİMİZ; VATAN, BAYRAK, DİN, TOPRAK

İl Başkanı ve ilçe başkanı ile birlikte aday adayı açıklamasını yapan kale, konuşmasının devamında ise;

“Türk milletinin bütün evlatları gibi bende bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı seviyorum. Endişe duyuyorum ülkenin durumundan. Ancak sadece endişe duymak yetmiyor. Bir şeyler yapmak lazım, tavır almak lazım. İleride çocuklarım bana sorduğunda ‘Ya baba o günlerde sen ne yaptın?’ dediklerinde başımı öne eğmemek ve onlara verecek bir cevabım olsun diye ‘Bende bunları yaptım’ diyebilmek için bu mücadelenin içerisinde yer almak gerektiğini düşünüyorum. O nedenle Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı oldum. Tavır almak gerek. Neye tavır almak gerek? Bu ülkenin birliğinin ve birliğinin devam etmesi için gerektiği için tavır almak gerekir. Bu milletin bir sürü olmadığını ve oradan oraya sürülemeyeceğini gösterebilmek için tavır aldım. Bizim kutsal değerlerimiz; vatan, bayrak, din, toprak bunların tartışılır hale gelmesinin önüne geçmek için tavır almak gerek. Kolay elde etmediğimiz bu vatanı, kolay kurmadığımız bu devletin ilelebet devam etmesi idealinin yanında olmak için tavır almak gerek. Daha demokratik, daha gelişmiş bir Türkiye Cumhuriyeti devleti için tavır almak gerek. Bu nedenle bununda gerçekleşebileceği yer olarak Milliyetçi Hareket Partisi’ni gördüğüm için ve bugünkülerin altına ben de imza attığım için aday adayı oldum. Karşınızdayım ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

ÖZGEÇMİŞİ

1965 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. Babamın işi yüzünden Ankara’ya gitmemiz gerekti. Bütün eğitim hayatımı Ankara’da tamamladım. Daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Numune Hastanesinde uzmanlık eğitimi ve akabinde 1998’de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak döndüm. 1998’den bu yana Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Tıp Fakültesinin iki dönem dekanlığını yaptım. Dekanlığım sırasında burada olmayan birçok bölümün kurulmasını sağladım, organ nakli için altyapı çalışmaları yaptım. Hatta Kahramanmaraş’ta ilk organ nakli ameliyatını da ben gerçekleştirdim. Daha sonra üniversitenin içerisinde 2010 ve 2014 yılında iki kez rektörlüğe aday oldum. 2014 yılında görev başında bulunan rektörden bir oy az alarak ikinci sırada yer aldım. Ama Sayın Cumhurbaşkanı üçüncü sırada yer alan adayı atamayı tercih etti. 10 Şubat’ta görevimden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olma kararını aldım.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.