DOLAR 32,5999 % 0.34
EURO 34,8211 % 0.18
GRAM ALTIN 2.508,34 % 0,96
ÇEYREK A. 4.101,13 % 0,96
BITCOIN 2.117.785 2.358
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Suriyeli Dilenciler Çevre İllere Gönderiliyor

Son Güncelleme :

21 Mart 2016 - 16:35

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Suriyeli Dilenciler Çevre İllere Gönderiliyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta dilenciliği meslek haline getirmiş Suriye uyruklu 450 dilenci çevre illerdeki çadır kentlere gönderildi.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, son 3 yıl içerisinde dilenciliği meslek haline getirmiş Suriye uyruklu 450 dilenci, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Valiliğinin ortak kararıyla çevre illerdeki çadır kentlere gönderildi.
Diğer yandan dilencilerle ilgi yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi veren, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Eyüp Karataş, şehrin çeşitli yerlerinde dilenci operasyonu yaptıklarını belirtti. Karataş, “Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde kırmızı ışıklarda bu tür duygu sömürüsü yapılmasına izin vermiyoruz. Bu dilenenler yabancı uyruklu olduklarından dolayı emniyet müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Onlarda gerekli işlemleri yapıyorlar” dedi.
Şehirde son 1 yıl içerisinde dilencilik vakasının arttığı için çalışmalara hız verdiklerine dikkat çeken Karataş, “Şuan için kadın ve çocuk dilenen insanların sayıları fazla. Bu sayıyı caydırıcı önlemler alarak azaltıyoruz. Bu dilenenlerin evlerine gidiyoruz, gerçekten ihtiyaç sahibi mi diye kontrol ediyoruz. İşlemlerimizi Kabahatler Kanununa göre yapıyoruz. Şehrimizin sosyoekonomik değeri yüksek. Çalışmak isteyen herkese iş imkanı var. Dilenen insan sayısına baktığımızda diğer illerden çok daha düşük. Biz şehrimizde sıfır dilencilik istiyoruz. Vatandaşlarımızdan da bunlarla ilgili sorun sıkıntı olduğunda bize ulaşmalarını bekliyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.