DOLAR 32,7807 % 0.64
EURO 35,5094 % 0.33
GRAM ALTIN 2.524,31 % 1,60
ÇEYREK A. 4.127,24 % 1,60
BITCOIN 2.005.252 -1.081
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Şike’de kumpas operasyonu

Son Güncelleme :

20 Nisan 2016 - 8:55

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Şike’de kumpas operasyonu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Futbolda şike’ davasında sanıklara kumpas kurduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada 6’sı tutuklu 64 kişi hakkında işlem başlatıldı, Kahramanmaraş dahil 28 kentte 43 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 28 kentteki büyük operasyonda üç avukat, biri gazeteci, biri işadamı ve 38’i polis toplam 43 kişi gözaltına alındı.

Mağdurlar şikayet etti   Operasyonun düğmesine Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 3 Temmuz 2011 tarihli “Şike operasyonu” mağduru 30’u aşkın mağdurun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından basıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önce 2011 yılında yapılan şike operasyonunda mağdur olan bu kişilerin ifadelerini aldı. Yaklaşık bir yıl süren soruşturmanın ardından “Şikede Kumpas” operasyonu için 28 kentte aynı anda harekete geçildi.

Polis müdürleri şüpheli   Yürütülen operasyonda, 2011 yılındaki şike operasyonlarını gerçekleştiren, eski İl Emniyet ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Kalender, Şike operasyonundan iki ay önce ağır cezalar getiren ‘şike kanununun’ çıkarılmasında aktif rol oynayan Emniyet Müdürü Osman Karakuş, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu, eski Emniyet Amiri İbrahim Emre hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu TV eski Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca, Kanal D haber eski muhabiri Ekrem Açıkel de gözaltı kararı bulunan şüpheli isimler arasında. Fatih Üniversitesi’nin eski rektörü Şerif Ali Tekalan, Fethullah Gülen’in avukatı Orhan Erdemli ve soruşturmadaki şüpheli emniyet müdürlerinin avukatlığını yapan Cemalettin Mutlu’nun da gözaltı listesinde bulunduğu öğrenildi.

Suçlamalar çok vahim..   Şüpheliler hakkında, ‘Silahlı  Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek’,  ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’, ‘Haberleşmenin Gizliliğini İhlal’, ‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal’, ‘Soruşturmanın Gizliliğini İhlal’ ve ‘İftira’ suçlarını birden fazla işledikleri iddiasıyla işlem yapılacağı öğrenildi.   Bazı isimler yurt dışında   Gözaltı kararı olan eski Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun ikametlerinde bulunamadığı ve Ekizoğlu hakkında 3 ay önce yurt dışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi. Bazı isimlerin ise yurt dışında olduğu belirtildi.

HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKMIŞTIR   FENERBAHÇE Kulübü, dün başlatılan ‘3 Temmuz Kumpas’ operasyonuyla ilgili kamuoyuna duyuru yayınladı.

Duyuruda, “İlk günden itibaren yapılan ‘Basit bir şike operasyonu değil, siyasi bir davadır’ demiştik, haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır” denildi. F.Bahçe’nin duyurusu şöyle:    ‘Mücadelemiz sürecek…’   İstanbul Başsavcılığı’nın talimatları ile başlatılan operasyon, Fenerbahçe Tarihi’nin en önemli kilometre taşlarından biridir ve tarihte yerini alacaktır.

İllegal yapının başyapıtı olan 3 Temmuz operasyonunun, ilk gününden itibaren en yüksek sesle, yapılanın basit bir şike operasyonu olmadığını, bunun siyasi bir dava olduğunu, memleketin elden gittiğini haykırırken bizlerin ve kulüplerinin yanında olan, çatışma pahasına yolunu değiştirmeden köprüye çıkmak için yürüyen büyük taraftarımız, dava arkadaşlarımız bilmelidir ki mücadelemiz henüz sonuçlanmamıştır.

Cadde yürüyüşünde, Anıtkabir’de, Silivri’de, Metris’te, Çağlayan’da özel yetkili mahkemeleri ve bunların kararlarını tanımadığını haykıran, bu uğurda paralel yapı mensuplarının en vahşi saldırılarına maruz kalan, buna rağmen hiç yılmadan mücadele eden taraftarlarımız; Başkanımız ve kulüp mensuplarımızın yeniden yargılama neticesinde beraat etmiş olması ile sürecin sona ermediğini görmeli ve bu mücadeleyi asla bırakmamalıdır.

Bu aşamadan itibaren büyük taraftarlarımızla birlikte, kulübümüze bu zulmü yaşatanlar yargı önünde hesaplarını verene, haklarında layık oldukları yargı kararı hüküm edilene kadar, yani son güne kadar bu sürecin takipçisi olacağız.

Herkes bilmelidir ki kimseden korkmuyoruz. Sonucu ne olursa olsun paralel yapının destekçilerine asla geçit vermeyeceğiz.   ‘Asla başaramayacaksınız’   Gerek ülkemize musallat olan terör belası ve gerekse paralel devlet yapılanmasının mensupları, bunların işbirlikçileri ve değişik amaçlarla bunlara yardım ve yataklık edenler bilmelidir ki sizler asla başaramayacaksınız.

Sportif rekabet uğruna fanatik duygu ve düşüncelerle paralel yapıya alkış tutanlar, onları masum görerek, yaptıkları hukuk tanımaz operasyonlara bilerek ya da bilmeyerek sempati gösterenler bilmelidir ki bu ülkeye ihanet edenlerle işbirliği içindesiniz. Kötüden iyilik çıkmayacağını bilin.

‘Ama’, ‘fakat’ kelimeleri ile başlayan cümlelerinizin paralel yapının ihanetini meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramadığını artık görün. Bu vesileyle teröre ve paralel devlet yapılanmasına karşı mücadeleyi korkusuzca yürüten yargı ve emniyet mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.