DOLAR 32,5060 % 0.29
EURO 34,6453 % 0.42
GRAM ALTIN 2.481,97 % -0,05
ÇEYREK A. 4.058,03 % -0,05
BITCOIN 2.076.780 -5.478
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Parktaki Ağaçların Kesilmesine Tepki

Son Güncelleme :

23 Aralık 2015 - 16:34

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Parktaki Ağaçların Kesilmesine Tepki
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, Fatih Sultan Mehmet’in eşi Sitti Mükrime Hatun’un adının verildiği parkta bulunan yaklaşık 50 ağacın Aile Sağlığı Merkezi yapılmak istendiği için kesilmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Necip Fazıl Mahallesi’nde 11 bin metrekarelik alana inşa edilerek 2 Mayıs 2011’de Sultan 2’nci Abdülhamid’in 3’üncü nesil torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu ile Dulkadiroğluları hanedanından Hakan Türker Dulkadiroğlu’nun da katılımıyla açılan veFatih Sultan Mehmet’in eşi Sitti Mükrime Hatun’un adı verildiği parka Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Aile Sağlığı Merkezi yapılması kararı alındı. Bu nedenle parktaki oyun alanları, kondisyon aletleri ve yürüyüş bantlarının bir bölümü kaldırılarak yaklaşık 50 ağaç da kesildi. Mahalle sakinleri parkta toplanarak ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden emekli öğretmen Ayhan Dertli, parkın yeniden eski haline kavuşturulması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirterek, “Parkımız 2021 yılında dönemin Belediye Başkanı tarafından büyük bir törenle açıldı. O günden bu yana biz parkımızı, bu beton yığınları içerisinde nefes alabileceğimiz, çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir alan olarak değerlendirdik. Parka gözümüz gibi baktık. Aradan geçen zamanla artık keyfi uygulama mıdır, başka bir nedeni var mıdır bilmiyoruz. Parkımızın spor araç ve gereçleri söküldü. Yaklaşık 500 yetişkin ağacımız kesildi. Park içi yolların taşları söküldü ve arkasından duyduk ki buraya bir tesis açılacakmış. Kahramanmaraş’ta böyle bir tesisin yapılması için başka bir alan yok muydu? Meydana gelmiş, yetiştirilmiş ağaçların kesilmesinin anlamı neydi? Biz buna hiç bir anlam veremedik. Biz bununla ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir ve Onikişubat Belediyesi’ne, Cumhuriyet Savcılığı’na gerekliği girişimlerde bulunarak dilekçelerimizi verdik. Ancak bir sonuç alamadık. Biz parkımızın eski haline gelmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Burada beton yığınları arasındayız. Parkımıza tekrar kavuşmak istiyoruz” dedi.

Sakine Kirişçi ise, yeşil alan istediklerini ifade ederek, Bizim bağımız yok, başka hava alacak yerimiz yok. Bir baktık ki ağaçlarımızı kestiler. Savcılığa dilekçemizi verdik. Sağlıklı yaşamadıktan sonra sağlık merkezini ne yapacağız biz? Bizim hava alacak yere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Mahalle sakinleri, ağaçların kesilmesine bir süre alkışlara tepki gösterip eylemlerine son vererek evlerine döndü.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.