DOLAR 32,5241 % 0.14
EURO 34,7318 % -0.02
GRAM ALTIN 2.487,88 % 0,14
ÇEYREK A. 4.067,68 % 0,14
BITCOIN 2.076.828 3.883
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ’TA PARALEL OPERASYON

Son Güncelleme :

23 Mayıs 2016 - 15:04

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ’TA PARALEL OPERASYON
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Kahramanmaraş merkezli 4 ilde 62 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz, eski KALİDA Başkanı Gemci, bazı iş adamları ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı
KMTSO Başkanı Karaküçük’ün evinde bulunamadığı, arandığı öğrenildi
13 okul ve 12 dershanedeki bilgisayarlara el konuldu
Kahramanmaraş merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik 62 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, eski Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci, bazı iş adamları ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve Adana’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz ile eski KALİDA Başkanı Gemci, eski KALİDA Başkan Yardımcısı Ökkeş B, KALİDA Genel Sekreteri Mahir K. ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) üyesi bazı iş adamlarının da bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hakkında gözaltı kararı olan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük’ün evinde bulunamadığı, arandığı öğrenildi.

İş adamlarının “örgüte üye olmak, örgüt adına suç işlemek, örgüt içinde hiyerarşik yapıya dahil olmakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, suç geliri elde etmek, terör örgütüne finansman sağlamak, suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak, nitelikli dolandırıcılık, belgede sahtecilik, iftira, tehdit ve vergi kaçakçılığı” suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada, operasyon kapsamında Kahramanmaraş merkezi ve ilçelerinde 13 okul ve 12 dershanedeki bilgisayarlara el konuldu. İncelemede, bilgisayarların suç delillerini yok etmek amacıyla birçok kez formatlandığı belirlendi.

Bunlara da Bakın

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.