DOLAR 32,5381 % 0.14
EURO 35,0041 % -0.07
GRAM ALTIN 2.436,43 % 0,01
ÇEYREK A. 3.983,56 % 0,01
BITCOIN 64.618,85 0.334
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ’TA ÖZEL AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Son Güncelleme :

02 Kasım 2016 - 9:26

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ’TA ÖZEL AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

* KAHRAMANMARAŞ’TA ÖZEL AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI…

* ÖZEL AĞAÇLANDIRMA İLE HEM AĞAÇ VARLIĞI ARTIYOR HEM DE VATANDAŞLARA YENİ GELİR KAPILARI AÇILIYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) başlattığı özel ağaçlandırma çalışmaları Kahramanmaraş’ta meyvelerini vermeye başladı. 10 yıl önce özel arazisine gelir getirici ağaçlar diken vatandaş ikinci hasadı yaptı. Proje sayesinde hem ülkenin sahip olduğu ağaç varlığı artıyor hem de vatandaşlara yeni gelir kapısı açılıyor.

Araziden 33 Ton Ürün Elde Edildi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 10 yıl önce orman teşkilatının tavsiyesiyle 940 dekarlık alanda badem, Antep Fıstığı ve alıç ağaçlandırması yapan Mustafa Samur adlı vatandaş arazide ikinci hasadını yaptı. Araziye 22 binden fazla ağaç diken ve aynı arazide bulunan yaklaşık 6 bin alıcı da aşılayan vatandaş 33 ton ürün elde etti.

Orman Teşkilatı 132 Bin Lira Kredi Desteği Verdi

2015 yılında 25 ton badem hasadı yapılan araziden, bu yıl 25 ton badem 8 ton ise alıç hasadı yapıldı. OGM’nin 132 bin lira kredi desteği verdiği özel ağaçlandırma projesini şimdi civardaki vatandaşlarda örnek almaya başladı.

“Bütün Bilgi ve Birikimimizle Yardımcı Oluyoruz”

Özel ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Özel alanların ağaçlandırılması ile orman varlığı, milli gelir ve istihdam artıyor. Bu başarının ardından bölgedeki diğer vatandaşlarımız da bize benzer çalışmalar için taleplerde bulunuyorlar. Bakanlık olarak bütün bilgi ve birikimimizle onlara yardımcı oluyoruz. Bu çalışmalar ile vatandaşlarımıza yeni gelir kapıları ve iş olanakları sunuyoruz. Bu çalışmanın başarılı bir örneğini ise Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdik” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.