DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Karda Araçlar Mahsur Kaldı

Son Güncelleme :

25 Ocak 2016 - 13:46

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Karda Araçlar Mahsur Kaldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle birçok araç yolda kaldı, sürücüler zor anlar yaşadı. Mahsur kalan araçlar güçlükle kurtarılırken,Kayseri karayolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

Şehir merkezinde şiddetli rüzgarın etkili olduğu Kahramanmaraş’ın kuzeyinde bulunanAfşin, Elbistan, Nurhak ve Göksun ilçelerinde yoğun kar yağıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 11 dereceye kadar düştüğü ilçelerde kar kalınlığı ise yer yer 50 santimi buldu. Karve buzlanma nedeniyle Kayseri karayolundaki ulaşım ise güçlükle sağlanıyor. Karkalınlığının 60 santime kadar ulaştığı Göksun ve Tekir arasındaki bölgede araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Polisler, yoğun kar yağışının etkili olduğu Göksun-Kahramanmaraş karayolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin vermiyor. Karayolları ve belediye ekipleri de iş makineleri ile kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Elbistan’da da birçok köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

ARAÇLAR KARA SAPLANDI, SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Kahramanmaraş’ın 2 bin 100 metre yükseklikteki Ahir Dağı’nda ise bazı araçlar kara saplandı. Kar kalınlığının 80 santime kadar ulaştığı Ahir Dağı eteklerinde bazı araçlar kayarak kontrolden çıkarken, bazıları da ilerlemekte güçlük çekti. Karda mahsur kalan araçlar, bölgede giden ekipler tarafından kurtarıldı.

Aracı karda kalan sürücülerden Mehmet Teksöz, aracında kar lastiği ve zincir olmasına rağmen ilerleyemediğini belirterek, “Yola çıktığımızda iyi görüyordu ancak birden tipiye yakalandık. Zincir ve kar lastiğim var ama yine de kara saplandık, mahsur kaldık. Sağ olsunlar arkadaşları aradık gelip kurtardılar” dedi.

Polis, özellikle Kahramanmaraş’tan Göksun ve Kayseri yönüne giden sürücüleri kar lastiği ve zincir takmaları yönünde uyarıyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.