DOLAR 32,5152 % 0.29
EURO 34,5912 % 0.22
GRAM ALTIN 2.505,97 % 0,92
ÇEYREK A. 4.097,25 % 0,92
BITCOIN 2.060.231 -3.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta ilk defa Ay-Yıldız’dan

Son Güncelleme :

27 Haziran 2016 - 6:58

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta ilk defa Ay-Yıldız’dan
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AY-YILDIZ KULÜBÜ SPORCULARINDAN
TARİHİ LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ

Kahramanmaraş’tan ilk defa Ay-Yıldız Amatör Telsizcilik ve Dağcılık kulübünün iki sporcusu, Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanan 540 km’lik Likya yolu yürüyüş parkurunu başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Ay-Yıldız Dağcılık Kulübünden Mehmet Ağca ve Serkan Gençel, Likya yolunu yürümek üzere iki hafta önce yola çıktı ve dün itibariyle finale ulaştılar.
İki hafta süren bu yürüyüşün kendilerine unutulmaz bir deneyim kazandırdığını ifade eden Mehmet Ağca, “Her yıl binlerce sporcuyu misafir eden Likya yolunun bölgemizdeki farkındalığını artırmayı hedefliyoruz ve önümüzdeki yıl kalabalık bir sporcu grubu ile tarihi Likya yolunu yeniden yürümeyi planlıyoruz” dedi.
10 günlük yürüyüşün zorlu dağlardan ve koylardan geçilerek tamamlandığını belirten Serkan Gençel ise, “Likya yolu yürüyüş faaliyetiyle ilgili yaptığı açıklamasında ; “Türkiye’nin ilk ve tek uzun mesafeli yürüyüş yolu olan 540 km’lik Likya yolu faaliyeti için 10 günlük Zaman dilimi ayrıldı. El değmemiş koylardan ve dağlardan geçen Likya yolunun anayol ile kesişen kısımları mevsim sıcakları nedeniyle otostop yöntemiyle geçilirken, toplamda 350 km yol yürüyerek geçildi. Kahramanmaraş merkezli yola çıkıp toplamda 2.250 km yol kat edildi. Geceleri kamp çadırında konaklama yapıldı. Bölgemizde Spor kulüplerinden ve sporcularından maddi manevi desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Atef Outdoor – Yunus Kaya ve Gündeşlioğlu Hafriyat – Bekir Gündeşlioğlu bey e şahsım, Ay-Yıldız Kulübüm ve diğer kulüpler adına teşekkürü borç biliriz” şeklinde konuştu.
Ayrıca Kahramanmaraşlı yürüyüşçüler, her daim sporun ve sporcunun yanında olan Atef Outdoor Yunus Kaya ve Gündeşlioğlu Hafriyat – Bekir Gündeşlioğlu’na maddi – manevi desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

LİKYA YOLU NEDİR?
Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olan 540 km lik Likya yolu, Akdeniz sahil şeridinde bulunmakta olup Dünya da ilk 10 uzun mesafeli yürüyüş yolu arasına girmektedir.
Fethiye’den başlayıp, Antalya-Kemer’e kadar uzanan Likya yolu; Xanthos, Letoon, Phaselis ve Olimpos gibi Likya medeniyetine ait antik kentlerden geçmektedir. 1999 yılında İngiliz tarihçi Kate Clow tarafından keşfedilen 540 km’lik bu tarihi yolu, yılda yerli yabancı 30.000 kişi yürümektedir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.