DOLAR 32,4789 % -0.2
EURO 34,9429 % 0.3
GRAM ALTIN 2.436,83 % 0,56
ÇEYREK A. 3.984,21 % 0,56
BITCOIN 64.759,37 1.199
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Hava Destekli Yangın Tatbikatı

Son Güncelleme :

17 Haziran 2015 - 14:37

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Hava Destekli Yangın Tatbikatı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hava destekli yangın söndürme tatbikatı düzenlendi. Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, yaz dönemi nedeniyle nöbette olan ekiplerin havadan ve karadan yangın söndürmeye hazır olduklarını belirtirken, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yazın gelmesiyle birlikte orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla Kapıçam Mesire Alanı’nda hava destekli yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu’nun yönettiği tatbikatta ormanlık alanda başlayan yangına havadan helikopterle karadan ise arazöz veitfaiye araçlarıyla müdahale edildi. Kısa sürede söndürülen yangın sonrasında açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, yaz dönemi nedeniyle kentte oluşturulan 45 ekibin 24 saat esasına göre teyakkuzda olduğunu söyledi.

Sabuncu, yangınlara hazır olduklarını ve 10 dakikada ilk müdahaleyi yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Kahramanmaraş’tan İstanbul’a kadar uzanan kıyı bandında, özellikle Akdeniz kuşağındaki ormanlarda yangın sezonunda çok ciddi risk ve tehlike var. Bu yörenin kendi ağaç türünden dolayı her yıl çok sayıda yangınlar çıkıyor. Bizler orman teşkilatları olarak Kahramanmaraş’tan İstanbul’a kadar uzanan hatta ki burada Türkiyeormanlarının yüzde 50’si 12 buçuk milyon hektarlık alan yangın riski altında olduğundan hazırlıklarımızı Haziran ayı itibariyle başlatıyoruz. Vatandaşlarımızı yangınlara karşı uyararak duyarlı olmalarını istiyoruz. Piknik alanlarında özellikle dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.