DOLAR 32,3402 % 0.27
EURO 35,1387 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,25 % 1,44
ÇEYREK A. 3.777,26 % 1,44
BITCOIN 2.285.691 1.886
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Ev ve İş Yerlerini Yılanlar Bastı

Son Güncelleme :

05 Ekim 2015 - 13:29

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Ev ve İş Yerlerini Yılanlar Bastı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta çeşitli sebeplerle doğal yaşam alanlarını terk eden zehirli yılanlar, adeta ev ve iş yerlerini bastı. Belediyesi son 1 ay içinde ev ve iş yerlerinden tam 216 adet yılan yakalayarak doğal ortamlarına bıraktı.

Kahramanmaraş Onikişubat Mahallesi Pınarbaşı Mahallesinde doğal yaşam alanlarından kaçan zehirli yılanlar, ev ve iş yerlerini mesken tuttu.

Sabah iş yerini açan Yunus Tanıdır, para kasasının altında yılanı fark edinceKahramanmaraş Büyükşehir Belediyeye ait 153 ihbar hattı üzerinden ekiplerden yardım istedi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen belediye ekipleri, yılını vatandaşlara zarar vermeden yakalayarak doğal yaşam alanına bıraktı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekim Zekeriya Yurdabakan, “Büyükşehir Belediyemizin çözüm masasına ve santraline gelen her türlü zehirli zararlarla ilgili şikayetleri değerlendiriyoruz, gece ve gündüz olmak üzere. Vatandaşımız belediyemizin santraline ulaştı. Hem vatandaşları korkutmadan hem bulunan o zehirli yılanı incitmeden bulunduğu ortamdan alıp tekrar doğal yaşam alanına bıraktık. Yani genelde bildiğimiz küçük yılanlar daha zehirlidir. Bu da engerek türü bir yılan türü diye düşünüyoruz. Bunları yakalamak için aparatlarımız var. Elle yakalamak biraz tehlikeli olduğu için yılan yakalama aparatlarımız var” dedi.

Son bir ay içerisinde 216 adet yılan yakalayan belediye ekipleri, zehirli yılanların ormanlık alanda aç kaldıkları için ev ve iş yerini hedef aldığını söylediler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.