DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Eski Rektörle Birlikte Gözaltına Alınanlar Adliyede

Son Güncelleme :

03 Mayıs 2016 - 9:45

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Eski Rektörle Birlikte Gözaltına Alınanlar Adliyede
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta eski rektörle birlikte gözaltına alınanlar adliyede

KAHRAMANMARAŞ merkezli 3 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 şüpheliden emniyette ifadeleri alınan Sütçü İmam Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. FatihMehmet Karaaslan ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki 16 şüpheli için ise ifade işlemleri tamamlanmadığı için ek gözaltı süresi alınıp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden emniyete götürüldü.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafındanCumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında dün Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep’te belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Sütçü İmam Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr.

Mehmet Fatih Karaaslan, rektör eski yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer, Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin eski müdürü Prof. Dr. Yüksel Bölek, üniversitede halen görevli bazı akademisyenler, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gökçe Özbek ve dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu toplam 23 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep ve Şanlıurfa’da 1’er, Kahramanmaraş’ta ise 19 kişinin gözaltına alındığı şüphelilerden ifade işlemleri tamamlanan Sütçü İmam Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, rektör eski yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer, Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin eski müdürü Prof. Dr. Yüksel Bölek ile Lale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gökçe Özbek’in de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, sabah saatlerinde Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ‘Terör örgütüne üye olmak, kamuyu zarara uğratmak, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Gözaltında bulunan diğer şüpheliler için ise ifade işlemlerinin tamamlanması için ek gözaltı süresi alındı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.