DOLAR 32,5895 % 0.11
EURO 35,0309 % 0.44
GRAM ALTIN 2.423,17 % 0,00
ÇEYREK A. 3.961,89 % 0,00
BITCOIN 64.282,02 -3.469
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta En Güzel Güvercinler Seçildi

Son Güncelleme :

06 Mart 2016 - 15:26

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta En Güzel Güvercinler Seçildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta düzenlenen “6. Filo Güvercini Festivali”nde, farklı kategorilerde en güzel güvercinler seçildi.

Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesinin katkılarıylaKahramanmaraş Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde, 20 ilden getirilen 12 türde 300 güvercin beğeniye sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, festivalin açılışında, çocukluğunda güvercin beslediğini söyledi.

Güvercin beslemenin çocukları, gençleri zararlı alışkanlıklardan koruyabileceğini dile getiren Erkoç, “Hayvan sevgisiyle çocuklarımızın vicdan ve merhameti daha da gelişmekte, daha sağlıklı nesiller yetişmektedir” dedi.

Dernek Başkanı Musa Yıldırım Beyazıt da festivalle Kahramanmaraşlılara güvercin sevgisi kazandırmayı istediklerini belirtti.

Türkiye’de en fazla kuş yetiştiricisinin Kahramanmaraş’ta bulunduğunu anlatan Beyazıt,Türkiye’nin her yerinden katılımın olduğu festivale, özellikle Güneydoğu Anadolu veAkdeniz bölgelerinden yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.

Festivalde “beyaz” kategorisinde Aytaç Özdemir’in, “sarı nakışlı”, “karaalaca”, “kırmızı”, “karakuyruk fitilli” ve “gövalaca” kategorilerinde Hacı Ali Sezal, “kara nakışlı” kategorisinde Ahmet Poyrazoğlu’nun, “sarı” kategorisinde İsmet Aktaş’ın, “göv kurunfilli” kategorisinde de Mustafa Çiftçi’nin güvercinleri birinci oldu.

Festivalde, yarışmaların yanı sıra fiyatları bin ile 30 bin arasında değişen güvercinlerin ilaçları da tanıtıldı.

Etkinlik kapsamında ayrıca 2 bin güvercin serbest bırakıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.