DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Doğaka Toplantısı

Son Güncelleme :

28 Aralık 2017 - 14:28

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Doğaka Toplantısı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Valiliği’nde düzenlenen toplantıda konuşan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 15 Temmuz süreci ile durdurulan ve proje teklif çağrısı yöntemi ile uygulanan destek programlarına yeniden başlandığını, bu konuda ajansın, Kalkınma Bakanlığı ile yürüttüğü çalışmaları tamamladığını belirtti.

Coşkun, 30 milyon lira desteğin sağlanacağı programlara ilişkin yazılı ve görsel tanıtım dokümanlarının hazırlanması ile 2018 yılı ocak ayının ilk yarısında destek programlarının ilan edilmesinin planlandığını kaydetti.

Bölgedeki sektörlerin rekabet gücünü geliştirmeye ve fiziksel altyapının iyileştirilmesine yönelik destek programlarında başvuruların 2018 yılı nisan ayına kadar alınmasının planlandığını belirten Coşkun, değerlendirme çalışmalarının ardından başarılı projelerin uygulamaya alınacağını ifade etti.

Destek programlarının ilan edilmesiyle il merkezleri ve tüm ilçelerde bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılacağını aktaran Coşkun, katılımın açık ve ücretsiz olduğu bu toplantılara ilişkin duyuruların ajansın internet sitesinden ilan edileceğini söyledi.

Coşkun, 2018 yılında yeni bir destek programının daha uygulamaya alınacağını aktaran Coşkun, “İllerimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak önemli projelerin fizibilite çalışmalarına doğrudan mali destek sağlayacak olan Fizibilite Desteği Programı yeni yılın ilk üç ayı içerisinde uygulamaya alınması hedefleniyor.”

Teknik Destek Programı ve Güdümlü Proje Desteği’nde ise devam eden projelerin yanı sıra yeni projelerin bölgeye kazandırılması amacıyla hem ilgili kurum ve kuruluşlarla hem de Kalkınma Bakanlığı ile çalışmalara devam edildiğini dile getirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Rekabetçi Sektörler Programı’na yapılan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezinin Geliştirilmesi Projesinin de Türkiye genelinde başarılı bulunan 9 proje arasında yer aldığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

“Proje hazırlığı ve başvuru sürecinin Ajansımız tarafından yürütüldüğü projenin mali değeri yaklaşık 18 milyon liradır. AB fonları ile desteklenmekte olan ve Osmaniye ilimizde yürütülen Roman Gibi Yaşayan Vatandaşların İstihdama Entegrasyonu Projesi ise başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Bölgemizdeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar desteği gibi organizasyon desteği sağlayan Ajansımız, bu kapsamda 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında İzmir’de yapılan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarına illerimizin katılımını sağlamıştır.

Organizasyon çalışmalarında ise her üç ilimizde de yapılacak olan Devlet Destekleri Bilgilendirme Panelleri, Hatay’da Zeytincilik Çalıştayı ve Organik Tarım Çalıştayı, Kahramanmaraş’ta Ceviz Çalıştayı gerçekleştirilmiştir.”

Kalkınma Bankası ile yapılan işbirliği çerçevesinde bölgedeki illerin yatırım potansiyellerinin belirlenmesi amacıyla bir analiz çalışması yürütüldüğüne de dikkat çeken Coşkun, her üç ile yönelik Potansiyel Yatırım Alanları Raporunu ortaya koyacak olan bu analiz kapsamında illere yönelik teknik geziler ve raporlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Coşkun, fizibilite çalışmaları kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri Fotovoltaik Güneş Elektriği Fizibilite Çalışmaları ve Meyve Dondurma ve Meyve Suyu Konsantresi Tesisi Ön Fizibilite Çalışması ile Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Sosyal Görünüm Raporlarının tamamlandığını kısa süre içerisinde basılı hale getirileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Valisi Erdal Ata ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ile diğer ilgililer katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3591

SATIŞ

32,3767

FARK

% 0.16
Dolar EURO

ALIŞ

34,9630

SATIŞ

35,0559

FARK

% -0.16
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,8848

SATIŞ

40,9829

FARK

% 0.16
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8751

SATIŞ

35,9249

FARK

% 0.19
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8795

SATIŞ

23,8978

FARK

% 0.11
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.718,02

SATIŞ

3.801,43

FARK

% 0,20
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.323,76

SATIŞ

2.325,03

FARK

% 0,20
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.281.184

DEĞİŞİM

0.006

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER