DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.114.033 4.287
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta dev uyuşturucu operasyonu

Son Güncelleme :

26 Aralık 2015 - 8:18

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta dev uyuşturucu operasyonu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli, 4 ayrı ilde daha uyuşturucu madde satıcılarına yönelik olarak eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kapsamlı uyuşturucu operasyonunda 22 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Elbistan merkezli olarak Muğla, Adıyaman, Kocaeli ve Osmaniye illerinde polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında mahkemeye çıkarılan 24 şüpheliden 22’si tutuklandı.

Elbistan, Kahramanmaraş İl Emniyet ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan ve son dönemin en kapsamlı uyuşturucu operasyonunun merkezi oldu. Operasyonun startı, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yaklaşık 7 ay önce verildi. Operasyonun ana ayağını oluşturan Elbistan’da İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği’ne bağlı ekipler, kimlikleri belirlenen şüphelileri 7 ay boyunca büyük bir gizlilik ve titizlikle adım adım izledi. Şüphelilerin her hareketinin kameralarla kayıt altına alındığının bilgisine ulaşılan soruşturmada yaklaşık 7 ay boyunca elde edilen delillerin ışığında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı operasyon için düğmeye bastı. Elbistan’da Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de desteği ile 200’e yakın polis, 20 ayrı adrese narkotik köpeklerinin de katılımıyla sabahın erken saatlerinde baskın düzenlendi. Operasyon düzenlenecek adreslerin çevresi de şüphelilerin kaçması ihtimaline karşılık özel harekat polislerince ablukaya alındı. Adeta kuş uçurtulmayan operasyonda baskın yapılan adresler polis ekipleri tarafından narkotik köpeklerinin de yardımıyla didik didik arandı. Elbistan’da operasyonun ilk gününde 14 şüpheli kıskıvrak yakalanırken, Muğla, Adıyaman, Kocaeli ve Osmaniye illerinde de baskınlar eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda farklı tarihlerde olmak üzere toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde ve Osmaniye’de yakalanarak Elbistan’a getirilen biri çocuk 2 kişi 22 ve 23 Aralık günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Gözaltında tutulan diğer 20 şüpheli ise Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadeleri alındıktan sonra Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sorguları tamamlanan 20 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmasının ardından sayı 22’ye ulaştı. 2 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında F.E., R.B., İ.T., Y.Ç., M.G., H.B., S.E.Y., İ.D., A.H., H.A., Y.B., E.A., A.U.Y., A.Ö., C.Y., A.K., G.Ç., E.E., H.D.K., G.B., H.Ç. ve R.K., tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.