DOLAR 32,6033 % 0.39
EURO 34,8190 % 0.23
GRAM ALTIN 2.499,38 % 0,60
ÇEYREK A. 4.086,48 % 0,60
BITCOIN 2.117.603 5.381
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Son Güncelleme :

29 Ekim 2016 - 11:13

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

29 EKİM Cumhuriyet bayramı, Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle kutladı.

Dün Atatürk Meydanı’na çelenk sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bugün Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, makamında tebrikleri kabul etti. Özkan ve protokol üyeleri daha sonra valilikten ayrılarak kutlama törenlerinin düzenleneceği Trabzon Bulvarı’na geçti.

dscf6650

Tören; Vali Vahdettin Özkan, 2’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tankçı Albay Uğur Bülent Acarbay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un askeri araç üzerinde törene katılanları selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Özkan, Cumhuriyet’in Türk milletinin tarih sahnesindeki dirilişin adı olduğunu söyledi. Cumhuriyetin aynı zamanda Anadolu halkının Atatürk’ün önderliğinde olağanüstü bir gayret ve fedakarlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucu olduğunu ifade eden Özkan, şunları söyledi:

dscf6659

“Cumhuriyetimizi, birliğimizi ebediyen koruyacağız. Bugün de Kurtuluş Savaşı ruhu ile, küresel zalimlerin maşası olan PKK ve türevlerinin insanlarımızın sokaklarına fitne sokmasına izin verilmeyeceğiz. Yine küresel emperyalizmin ürettiği, yaptıklarıyla İslam’a en büyük zararı veren DEAŞ terör örgütünün maskesini düşüreceğiz. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi FETÖ kalkışmasına karşı da aynı ruhla Cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 40 yıldır bütün kurumlarımıza sızmış bu hainler, 15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş terörist bir grup olarak karşımıza çıktı. O kadar gözleri dönmüş ki milletin iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ve vatandaşlarımızın üzerine tankla ve F16’larla saldırıda bulundular. Milletin üstüne tankları süren ve küresel güçlerin maşası olan hainler, bir şeyi hesaplayamadı.

dscf6662

Bu millet Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı yaşamış ve nice zaferler görmüştür. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu hainlerin gasp ettiği tanklara, uçaklara göğsünü siper etmiştir. Milletimiz demokrasisinden ve bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Yalan, hile, casusluk FETÖ’nün fıtratıdır. FETÖ’cü teröristler kazandığı tiyatral yetenekle, değişik maskelerle, meşru toplumsal gruplardan/kişilerden görünerek yaptıkları algı operasyonları da sonuç vermeyecektir. Türk insanı bugünlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal kahramanlarımızı, şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

dscf6665

Özkan’ın konuşmasının ardından öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nı anlatan şiirler okudu. Folklor gösterilerinin de sunulduğu tören, okulların ve askerlerin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yaptıkları tören geçişi ile sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.