DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.100.855 -1.769
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta 52 Kişiden Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Son Güncelleme :

29 Ocak 2016 - 14:28

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta 52 Kişiden Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, aralarında AK Parti İl Başkanı ile Baro Başkanı’nın da bulunduğu 52 kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve Baro Başkanı Vahit Bağcı’nın da bulunduğu 52 kişi,Kahramanmaraş Adliyesi’ne başvurarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na partisinin 35’inci Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği, ‘Diktatör bozuntusu olan adam, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?’ sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı yüzde 52’lik oya karşılık 52 kişi, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hazırladıkları dilekçelerini savcılığa teslim etti.

Kalabalık adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti İl Başkanı olarak değil, bireysel olarak suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından Cumhurbaşkanımıza hararet içeren bir takım sözler sarf edildi. Tabi o tarihten beri kamuoyunun o sözler nedeniyle ilgili rahatsızlığı, hem Cumhurbaşkanımıza görül vermiş insanlarımız tarafından, hem de bu ülkenin, bu milletin devlet geleneğine sahip insanları tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması en iyi ifadeyle talihsizlik olarak değerlendirdi. Biz de tarihi kahramanlıklarla dolu bu şehirde yaşayan insanlar olarak CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren sözleri nedeniyle rahatsızlığımızı kamuoyuyla paylaşmak ve bunu yargı mercilerine taşımak için bugün buraya geldik. Tabi bugüne kadar bizlere bununla ilgili yüzlerce, binlerce başvuru geldi. Cumhurbaşkanımız, bu milletin yüzde 52 oyuyla seçildi. O nedenle biz de 52 arkadaşımızla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmaya karar verdik. Biz şuna inanıyoruz; muhalefet etmek, iktidar olmak siyasetin geleneğidir, usulüdür, erkanıdır. Ama yüzde halkın 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanı doğrudan bir makam haline gelmiştir ve seçildikten sonra oy vermeyen yüzde 48’in de Cumhurbaşkanı haline gelmiştir. O nedenle Cumhurbaşkanına hakaret etmek kimsenin hakkına da değildir, haddine de değildir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.