DOLAR 32,4800 % 0.2
EURO 34,5557 % 0.16
GRAM ALTIN 2.476,39 % -0,27
ÇEYREK A. 4.048,90 % -0,27
BITCOIN 2.089.529 -7.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ’IN ALTIN LEZZETİ ‘’ÇİRİŞ

Son Güncelleme :

28 Mart 2018 - 14:14

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ’IN ALTIN LEZZETİ ‘’ÇİRİŞ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş ilinin Göksun İlçesi Değirmendere beldesinin Konur Dağlarında ilkbaharın habercisi Nevruz çiçeği kardeşi ve mutfağımızın vazgeçilmezi çiriş otu artık çıkmaya başladı. Göksun’un eğitimci, araştırmacı yazarı Halil İbrahim ALGAN yaptığı açıklamada ‘’ Değirmendere çirişinin özelliği ise yüksek noktalarda bulunması uzun süre dayanması, hoş bir tadın olmalının yanı sıra kayalıkların arasında bulunduğundan vitamin bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Hafta sonu Konur Dağlarını gittiğimizde kar suları arasında çirişi görünce mutlu olduk. Ortalama 70 kğ toplayarak mutluluk içerinde beldemize döndük. İlk çıktığında çirişin 10 tl başladı, şuanda ise 8 tl den alıcı bulmaktadır. Göksun’da yemek olarak börek, boranı, pilav ve kışlık konservesi yapılmaktadır. Çiriş otunu aldıktan sonraysa dilerseniz çeşit çeşit kavurmasını dilerseniz de farklı malzemelerle zenginleştirebileceğiniz otlu börekler yapabiliyorsunuz.

C vitamini açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruyor.

Adet düzensizliklerinin azalmasına, regl döneminin düzenli bir şekilde devam etmesine yardımcı oluyor.

İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı bir şekilde geçmesine yardım ediyor.

Çiriş otunun suyu sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkı sağlıyor.

Yine içindeki vitaminler sayesinde çiriş otu, saç dökülmelerini azaltıyor, saç köklerinin daha güçlü olmasına destek oluyor.

Saçkıran gibi daha ciddi saç sorunlarının da iyileşmesinde önemli rol oynadığı biliniyor.

Basur rahatsızlığının tedavisinde olumlu etkilerde bulunuyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.