DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’a da bu yakışır!

Son Güncelleme :

19 Temmuz 2016 - 13:19

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’a da bu yakışır!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Milli Mücadelede ilk kıvılcımı oluşturan Kahramanmaraş Halkı, şimdi de Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma yolunda meydanları dolduruyor.

Kahramanmaraş halkının meydanlardan ihanete karşı çok yoğun katılımla her sokakta kent meydanında ve uzun araç konvoyları tepkilerini sürdürüyor.

Tek bir vücut olan Kahramanmaraşlılar, siyasi olarak ta bu birlikteliği FETÖ’nün darbe girişimine karşı protestolarını sürdürüyorlar.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, CHP İl Başkanı Esat Şengül, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten Demokrasi nöbetine hep birlikte katıldılar.

64.Dönem Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, İl Başkanı Ahmet Özdemir, Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Erdoğan, Dulkadiroğlu Gençlik Kollar Başkanı Ali Çam Kent Meydanındaki demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bekliyor.

Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma Programında ilk olarak kürsüye Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Tüten geldi.

SP İl Başkanı Tüten, Türk Milletinin birçok badireler atlattığını ve bu darbe girişiminin de üstesinden geleceğine endişe duymadıklarını ifade ederek: “Burada toplanan Kahramanmaraş Halkımıza ve halkımızın burada toplanmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum. Allah’ım yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen CHP il Başkanı Esat Şengül, günün birlik ve beraberlik içerisinde olma günü olduğuna işaret ederek: “Darbe girişiminde bulunanlara bu millet gereken dersi vermiştir vermeye de devam edecektir. Bunun en güzel örneğini burada görüyoruz. Kahramanmaraş Halkımıza demokrasiye sahip çıkma adına verdiği bu mücadelede bizlerde yanlarında olduğumuzu belirtiyor, meydanlara inen tüm halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP il Başkanı Esat Şengül’ün ardından kürsüye gelen CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, darbecilere asla müsaade edilmeyeceğini ifade ederek birlik mesajı verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, ise FETÖ’cülerin gerçekleştirmeye kalktıkları darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında Türk Halkının meydanlara inmesinde payı büyük olduğuna işaret ederek: “Darbe girişiminde bulunanlar milletimizin milli iradeye sahip çıkacağını, hükümetine destek vereceğini hesap edememişlerdir. Kahramanmaraş halkı her zaman devletinin ve milletinin yanında yer almış ve almaya da devam edecektir. Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip çıkma adına bu meydanları dolduran siz değerli halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Halkın iradesine hiçbir kimsenin gücünün yetmeyeceği bir kere daha gösterilmiştir. Hükümetimizin başlattığı temizlik sonuçlanıncaya kadar meydanlarda mücadelemize devam edeceğiz. Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi burada. MHP il Başkanı il dışında olduğundan katılamadı ama ülkücü kardeşlerimiz de burada kendilerine de teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “İstiklal Mücadelesi veren Kahraman dedelerin, İstikbal mücadelesi veren kahraman torunları, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için üç gündür meydanları doldurarak gösterdiğiniz vefa için sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Coşku içerisinde sergilediğimiz birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Rabbim şu muhabbetimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimiz daim kılsın. Allah yüreğinizden, yüreğimizden bu coşkuyu, birlik ve beraberliği, kardeşliği eksik etmesin.

Türkiye’nin dört bir yanında bu heyecanı bizimle beraber yaşayan tüm vatandaşlarımız da Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabet ederek 81 ilde meydanları gümbür gümbür doldurdular, Onların tankı, topu varsa bizimde imanımız var diyerek darbecilerin karşısında durdular. Tankların, paletlerin altına yattılar.

Aziz Kahramanmaraşlılar,

Milli Egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalayan, bu milletin gözbebeği olan Emniyet Teşkilatı binalarını ve Mit’i bombalayarak onlarcasının şehit olmasına sebep olan, Vatandaşlarımızın üstüne kurşun yağdıran, tanklara ezen bu çapulcu terör örgütünün, vatan hainlerinin, kalleşce kalkışması karşısında söyleyecek söz bulamıyorum.

Bu daha önce ülkemizin gördüğü darbelerden çok farklı,

Çünkü ne 1971 muhtırasında, ne 12 Eylül’de ne de28 Şubat’ta uçaklardan bu halkın üzerine bomba bırakılmadı. Helikopterlerden bu halkın üzerine makineli tüfeklerle ateş açılmadı, tanklarla bu halkın üzerinden geçilmedi.

Vatan evladı olanla, olmayanın açığa çıktığı bu süreçte, sırtına giydiği elbiseyi şerefli bir şekilde taşıyamayan bu soytarıları, vatan hainlerini, çapulcu, vahşi, katil terör örgütünü binlerce kez lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi demokrasimize, milli irademize, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devletimizin tüm makamlarına ve yüce milletimize yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Daha sonra ise sırasıyla AK Parti  MKYK Üyesi Metin Doğan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak ve  TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç birer konuşma yaparak, Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıkmak adına halkın yanında yer aldıklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkıp elele tutuşarak birlik mesajı verdiler.

Programa ayrıca Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve binlerce vatandaş katılarak vatan nöbeti tuttular.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.