DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş Ölmeden Arazisine Mezarını Yaptı

Son Güncelleme :

30 Aralık 2015 - 16:28

/ kez okundu.
Kahramanmaraş Ölmeden Arazisine Mezarını Yaptı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta duvar ustası 72 yaşındaki Cuma Altun, ölümü hatırlayıp günah işlememek için arazisine kendi mezarını yaptı. Merkez Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Baydemirli Mahallesi’nde yaşayan 7’si sağ, 14 çocuk ve 35 torun sahibi ‘Divdik’ lakaplı Cuma Altun, ölümü hatırlattığı ve günah işlemekten vazgeçirdiği düşüncesiyle evine 400 metre uzaklıktaki arazisine kendi mezarını yaptı. Eski pehlivan da olan Cuma Altun, 700 liraya mal olan mezarını her gün ziyaret edip temizliyor. İsmini ve doğum tarihini yazdırdığı mermer taşın önünde oturarak dua eden Cuma Altun, mezarını 1 haftada yaptığını belirterek, “48 sene duvar ustalığı yaptım. Mezarımı 700 liraya yaptım, benim ölümümü bekliyor” dedi.

‘BENİM SON EVİM’

Cuma Altun, komşuları ve akrabalarının mezarı görünce kendisine güldüklerini ancak daha sonra anlayışla karşıladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Önce şaşırdılar, bana güldüler. Mezarını yapan bir insan, günah işleyecekse aklına ölüm geliyor. ‘Ya rabbim beni doğru yola gönder’ diyorum ve geri dönüyorum. Mezarımı bunun için yaptım. Mezarımı gördükçe içime bir ferahlık geliyor. Bu mezar benim son evim, son memleketim, son vatanım.”

‘EŞİME DE YAPACAĞIM’

Cuma Altun, eşi 70 yaşındaki Hayriye Altun’a da mezar yapmak istediğini, ancak eşi korktuğu için ertelediğini ifade ederek, “Eşime benimkinin yanında bir mezar yaptırmak istiyorum ama o korkuyor. Sonra ona da bir mezar yapacağım” diye konuştu.

2 1

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.