DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ EĞİTİMDE ÇOK GERİ KALDI

Son Güncelleme :

13 Mart 2015 - 10:07

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ EĞİTİMDE ÇOK GERİ KALDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN,COÇUKLARIMIZIN GENÇLERİMİZİN  KADERİ DEĞİL

KAHRAMANMARAŞ EĞİTİMDE ÇOK GERİ KALDI

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Aday Adayı Prof. Dr. İlhami Taner Kale eğitim’de kahramanmaraş’ın kaderinin bu olmadığını dile getirdi.

Kale sözlerini şöyle sürdürdü: “2013-2014 eğitim-öğretim yılı süresince sorunlar katlanarak artmış, Milli Eğitim Bakanlığı`nın çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamaları nedeniyle, öğrenciler ve veliler sürekli mağdur edilmiştir. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, daha önceki dönemlerde olduğu gibi, eğitimin çözüm bekleyen en temel sorunlarını çözme noktasında yeterince adım atılmamıştır. Geçtiğimiz dönem içinde eğitimin mevcut sorunları artmış, eğitimde yaşanan ticarileştirme uygulamaları hız kazanmıştır. Kahramanmaraşımızın okulları, fiziki donanım olmadan , altyapı sorunları, kalabalık sınıflar, taşımalı eğitim, öğretmensiz sınıflar pirefabrik ve kulubelerde yapılan egitim sürmektedir.Çocuklarımızın gelecegi hiç düşünülmemektedir.

 

Kahramanmaraşımıza Devlet tarafından okul yaptırma rafa kaldırılmış okul yaptırma hayır severlere havale edilmiştir.  hayırseverlerimiz tarafından  okul yapımı için protokol imzalanmıştır. Söz konusu  okulların bir kısmı geçtiğimiz dönemlerde tamamlanarak eğitim-öğretime açılmıştır. 2014 Yılı Ocak ayı itibariyle hayırseverler tarafından yaptırılmakta olan  okulların inşaatı devam etmektedir.Kahramanmarşımızda mevcut Devlet okulların bir çoğu kullanım süresini doldurmuşlar depreme dayanıksız binalar durumundalardır.Bunların yerine veya yeni okul yaptırma gibi bir düşünce kalmamıştır.

 

2003 den itibaren  orta öğretim ve  lise sistemini sil baştan değiştirilmiş her yıl sınav ve yerleştirme  sistemi değiştirilmiş olumsuzluklar nedeniyle çocuklarımız perişan ve başarısız olmuşlardır.Kahramanmaraş Eğitim öğretimde  başarı grafiği hiç iç açıcı değildir. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Düz Lise ve Özel Fen Lisesine yerleştirme sınavları sonucunda İlimiz okullarının başarı grafiği diğer büyükşehir illerin çok altında kalarak gelişmemiş illerin başarısızlığına yakındır. Bunun yanında bu okullardan mezun olan  öğrencilerin Üniversitelere yerleştirme başarı ortalaması Türkiye ortalamalarında sonlarda yer aldığı bilinmektedir.Çocuklarımızın gelecegini  fiziki donanım olmayan ve altyapı sorunları olan miadını doldurmuş binalar, kalabalık sınıflar, taşımalı eğitim, öğretmensiz sınıflar pirefabrik ve kulubelerde yapılan egitime kurban etmeyelim.Bu olumsuzluklar, başarısızlıklar  Kahramanmaraşımızın gözümüzün içi olan cocuklarımızın ve gençlerimizin  kaderi değildir.dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.