DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.105.590 -0.972
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ 4. ULUSLARARASI KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILDI

Son Güncelleme :

14 Ekim 2017 - 15:43

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ 4. ULUSLARARASI KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle resmi açılışı yapıldı.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmalarında kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu.

Göreve geldikleri ilk anda kitap ve kültür fuarı düzenlemek için kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Şiirin ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta bir kitap ve kültür fuarı düzenlenmesinin elzem olduğu inancı ile kolları sıvadık ve ilk fuarımızı açtık.

İlimizin sosyal ve kültürel hayatına önemli bir katkı sunan kitap fuarımızın, insanımızı okumaya teşvik ettiğini, şehirde okuma kültürünün geliştiğini ve ilimizin kültürel hayatının vazgeçilmez bir etkinliği haline geldiğini görmekten dolayı çok mutluyuz.

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri o toplumu oluşturan bireylerin okuma alışkanlığı durumudur. Bilgi çağının gerektirdiği düşünce donanımını okuyarak güçlendiren bireylerden oluşan toplumlar, sorunlarını daha demokratik yoldan ve daha kolay çözebilmekte, daha üretken olabilmekte ve kendisini daha iyi ifade edebilmektedir

Asım’ın Nesli’ni yetiştirmek için ter döken, ömürleri boyunca bunun mücadelesini veren, şiirde, fikirde, aksiyon ve sanatta direnişin ve dirilişin sembolleri olmuş, üstat Necip Fazıl Kısakürek’i, Erdem Bayazıt’ı, Cahit Zarifoğlu’nu, Abdurrahim Karakoç’u, Alaeddin Özdenören’i ve ebediyete irtihal etmiş olan tüm güzel adamlarımızı rahmetle, minnetle hürmetle, özlemle yad ediyorum

İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak maalesef emri tam olarak yerine getirebilmiş değiliz. Gelişmiş ülkeler arasında kitap okuma oranı bakımından hâla çok gerilerde bulunuyoruz. Bu ataleti yenip Cumhurbaşkanımızın gösterdiği “2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girecek ülkemizin, kitap okuma alışkanlığı konusunda da ilk 10’a girmesi” hedefine odaklanacağız.

Bütün kitaplar bir tek kitabın daha iyi anlaşılması için okunur. Onun için ne kadar çok okursak kâinatın kitabını o derecede iyi anlarız. İyi seçilmiş bir kitap, insan için yeni bir ufuktur.

Ben her zaman söylüyorum, biz zengin petrol kaynakları olan bir ülke değiliz. Beşeri sermayesi olan bir ülkeyiz. Bunun için, gençlerimizi çocuklarımızı en iyi şekilde, en donanımlı şekilde yetiştirmek zorundayız.

Geçmişte İstiklal’i mücadele eden Kahramanmaraş, bugün de İstikbal mücadelesinde en önde olma yolunda ilerlemektedir.

Buradan tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize ve özellikle de sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize sesleniyorum. Çocuklarımızı n kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına buraya ayağımıza kadar gelen kitaplardan alalım. Okullarımızın kütüphanelerine, dezavantajlı gruplarımıza hediye edelim. En güzel hediye kitap diyor, tüm katılımcıları saygı ile selamlıyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Fuarın onur konuklarından Osman Selahaddin Osmanoğlu bir selamlama konuşması yaptı.

Boşnalı Şair Demal Latic ise tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında Türk Edebiyatından övgü ile bahsetti. Şair Latic yaptığı konuşmasında, Boşnakların Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek başta olmak üzere Türk Edebiyatına damga vuran birçok şair, yazar ve fikir adamını tanıdığını ve eserleri okuduklarını söyledi.

Daha sonra ise Katarlı Yazar Jaber Salem JKalharmi’de tercüman aracılığıyla bir selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın konuşmasının ardından kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal kürsüye geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu ve nice yedi güzel adamları bağrından çıkaracağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek standlar tek tek gezildi. 263 yayınevi ve 262 şair ve yazarın yer aldığı Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı 22 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.