DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş 3. Şehidini Toprağa Verdi

Son Güncelleme :

28 Ağustos 2015 - 13:50

/ kez okundu.
Kahramanmaraş 3. Şehidini Toprağa Verdi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın son bir haftada PKK terörüne verdiği 3. şehidi Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin annesi Eşe ve babası Dursun Korkmaz şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin abisi Mehmet Korkmaz da “Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Ölmez, bitmez; Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez.” dedi. Bir haftada peş peşe 3 şehit toprağa veren şehir halkı ise cenaze töreninde Türk bayrağı açarak terör örgütü PKK’ya lanet yağdırdı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Güçlü köyü yakınlarında, yol güvenliğini sağlayan askerlere PKK’lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır askeri hastanesinde düzenlenen törenin ardından, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla Kahramanmaraş Havaalanı’na getirilen şehidin naaşını burada babası Dursun, annesi Eşe ve kardeşleri karşıladı.

BABA DURSUN KORKMAZ, ŞEHİDİN TABUTUNA KOŞTU

Cenazenin uçaktan indirilmesiyle oğluna koşan baba Dursun Korkmaz, şehidin ay yıldızlı tabutuna sarılarak baygınlık geçirdi. Şehidin naaşı daha sonra merkez Onikişubat ilçesine bağlı Önsen mahallesindeki baba ocağına götürüldü. Baba ocağında helallik alınmasının ardından şehit Korkmaz, Veysel Karani Camii’ne getirildi, cenaze aracından indirilen şehidin naaşı musalla taşına kondu.

Cenaze törenine, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal,AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Veysi Kaynak, MHPKahramanmaraş milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, Adana 6’ncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze töreniyle birlikte gözyaşları sel oldu. Şehidin annesi Eşe Korkmaz, uzun süre gözyaşı döktü, oğlunun tabutuna sarılıp öptü. Şehit Korkmaz için, Cuma namazı müteakibinde özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftü Vekili Davut Polat tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

ŞEHİT AĞABEYİ: ÖKKEŞ DE BİTMEZ, MEHMET DE BİTMEZ

Cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı cenaze aracına taşınırken, şehidin en büyük ağabeyi Mehmet Korkmaz elini yumruk yapıp havaya kaldırdı. Ağabey Korkmaz, “Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Ölmez, bitmez; Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez.” diye kalabalığa seslendi. Korkmaz’ın naaşı, askeri kortej eşliğinde tekbirlerle aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

BİR HAFTADA 3 ŞEHİT

Kahramanmaraş, PKK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarda, 20 Ağustos’ta Siirt’in Şirvan ilçesi yakınlarında Jandarma Er Ömer Erüstün’ü, 24 Ağustos’ta Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Sözleşmeli Er Ahmet Bıçakçıyı ve son olarak dün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz’ı toprağa verdi.

3 2 1 4

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.