DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.088.234 1.787
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Son Güncelleme :

16 Eylül 2015 - 10:45

/ kez okundu.
KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vatanı, bayrağı ve istiklali için şehadete koşan kahramanlarını unutmadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı meclis toplantısında,  Şehit Er Ömer Erüstün, Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı ve Şehit Jandarma Çavuş Ökkeş Korkmaz’ın isimlerinin belirlenen meydan ve parklara verilmesini kararlaştırdı.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Salonu’nda yapılan Eylül ayı meclis toplantısında, Afşin ilçesinde yeni düzenlenen meydana “Şehit Er Ömer Erüstün”,Andırın ilçesine yeni yapılan parka “ Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı” ve Önsen mahallesinde yapılacak olan yeni parka “Şehit Jandarma Çavuş Ökkeş Korkmaz” isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş, 95 yıl önce 7’den 70’e birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyarak tarihte örneği görülmeyen bir direniş destanıyla, bayrağına ve namusuna uzanan kirli ellere karşı büyük bir kahramanlık sergileyerek vatanı, bayrağı ve istiklali için birçok evladını şehit verdi.“Maraş bize mezar olmadan, düşmana gülzar olmaz” diyen Yörük Selim’lerin, Şehit Evliyaların, Çakmakçı Said’lerin ve nice yiğitlerin yazdığı o destanının izinden giden gencecik kahramanlarımız, 95 yıl önce dedelerinin bir daha inmemek üzere gönlere çektiği, rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı indirtmemek için şehadete koşuyorlar.  İstiklalimizi, İstiklal Savaşı’nda ve bugün, gözünü kırpmadan şahadete koşan bu gencecik şehitlere borçluyuz. Bu ülke, onların al kanları, düşman kurşunlarıyla delik deşik olan gencecik bedenleri üzerinde yükseldi. Atalarımızın geçmişte dirayet, cesaret ve basiret dolu eşsiz fedakârlıklarının anısını yaşattığımız gibi, bugün şehadet şerbeti içen, Şehit Er Ömer Erüstün, Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı ve Şehit Jandarma Çavuş Ökkeş Korkmaz’ın isimlerini deşehrimizdeki meydan ve parklara vererek, bu kardeşlerimizin anısını da kıyamete kadar dalgalanacak olan rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın himayesinde ve yüreğimizde ilelebet yaşatacağız.” dedi.

 

Şehit Er Ömer Erüstün Siirt’te, Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, Şehit Jandarma Çavuş Ökkeş Korkmaz ise Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain pusuda şehit olmuştu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.