DOLAR 32,3419 % 0.18
EURO 35,1026 % -0.24
GRAM ALTIN 2.239,11 % -0,20
ÇEYREK A. 3.660,94 % -0,20
BITCOIN 2.140.676 -5.299
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KADINLAR KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİ

Son Güncelleme :

15 Kasım 2018 - 14:53

/ kez okundu.
KADINLAR KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatlarıyla Kahramanmaraş Kadın Girişim, Üretim ve İşletme adı altında Kadın Kooperatifi kuruldu. Kooperatif başkanı seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar Kahramanmaraş’ta kadınların üretime ve ekonomiye büyük katkılar sunacağını, ürettikleri ürünlerin kolay bir şekilde pazarlanabileceğini söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü Okuma Salonu’nda, Ticaret Bakanlığından katılan danışmanlarla kadınlara eğitim verildi.

“KADINLARA DAHA İYİ HİZMET VERECEĞİZ”

Kahramanmaraş Kadın Kooperatifi Başkanı Yasemin Ayranpınar konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Bizler kadın kooperatifi olarak yola çıktık. Dezavantajlı kadınlarımızı iş sahası ayarlamak, ürünlerini pazarlamalarını sağlamaktır. Ticaret Bakanlığından gelen eğitmenlerle program hazırladık. Bilgiler aldık. Kahramanmaraşlı kadınlara daha iyi bir hizmet vermek amacıyla eğitim aldık. Toplantımızda yeni fikirlere ulaştık. Toplantı neredeyse bir Çalıştaya dönüştü. Çok güzel fikir alışverişinde bulunuldu. Kahramanmaraşlı girişimci bayanlara daha iyi bir hizmet vereceğiz. Hep beraber el ele Kahramanmaraşlı bayanlarla yürüyeceğiz” dedi.

EĞİTİM PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Uzman Personeli Mustafa Ceyhan Turna, verilen eğitimlere ilişkin bilgiler aktardı. Turna yaptığı açıklamada: “Buraya geliş amacımız Kahramanmaraş’taki kadın kooperatiflerinin desteklenmesi ve kadınların daha çok ekonomiye iştirak etmesidir. Bakanlığımızın bu konuda yaptığı çalışmaları burada anlatmaktır. Burada bir çalıştay yaptık diyebiliriz. Beklediğimizden daha fazla bir ilgi vardı. Kadın kooperatifimizin eksiklikleri, neler yapabileceğimiz, potansiyel kadın kooperatiflerimizi konuştuk. Diğer katılımcılarımıza kooperatif işletme modelini amaçlarını ve Türkiye’deki başarılı örneklerini anlattık” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİ İLE KOOPERATİF KURULDU

Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar ise kooperatifçiliğin geçmişte yardımlaşma ve dayanışma olarak kullanıldığına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:“Kahramanmaraş’ta çeşitli kooperatiflerimiz vardı. Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde 2 tane kadın girişimcilik kooperatifimiz kuruldu. Son 3 yıldır bu konu ile ilgili kafa yoruyorduk. Kahramanmaraş’ta kadınların ürettikleri ürünleri pazarlayacak bir kooperatifin olması gerekiyordu. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle böyle bir girişim sağlandı. Bugün kadın girişimcilik kooperatifimiz ile ilgili Ticaret Bakanlığımız Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanımız ve uzmanımız burada bulunuyorlar. Kahramanmaraş halkı için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanın talimatıyla Kahramanmaraş’ta ilk defa bir kadın kooperatifi kurduklarını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, “Kahramanmaraş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme adı altında artık inşallah Kahramanmaraşlı üreten kadınlarımıza bir kapı açılmış oldu. Elimizden geldiğince kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Üreten kadınlar her zaman mutludur. Böylelikle aile huzuruna da katkı sağlayacağız. Bu kooperatifle birlikte şehrin çok zengin bir alt yapısı var. Biz bu ürünleri hem şehir çapında hem de ülke çapında tanıtıp pazarlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme kooperatifi üyelerine yönelik verilen eğitimlere Koorperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kooperatif Başkanı Yasemin Ayranpınar ile kooperatife üye kadınlar katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.