DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.112.797 -0.336
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.MARAŞ’TA ÖZEL BİR HASTANEDE SIKANDAL

Son Güncelleme :

13 Ocak 2016 - 13:13

/ kez okundu.
K.MARAŞ’TA ÖZEL BİR HASTANEDE SIKANDAL
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, özel bir hastanenin çamaşırhanesinde çekildiği iddia edilen fotoğraf şehri ayağa kaldırdı.

Kahramanmaraş’ta yeni doğan ünitesinde steril ortamda bulunması gereken içerisinde bebeklerinde bulunduğu kuvözlerin, SGK müfettişlerinin denetimleri nedeniyle hastanenin çamaşırhanesine taşındığı ve burada saklandığı iddia edildi.

Yerel Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesinin ortaya çıkardığı haberde, ayrıca şu bilgilere yer verildi: “Bakanlığa, ibraz edilen sayıdan daha fazla olan kuvözlerin müfettişlerden saklayan hastane yönetiminin, fazla para kazanmak için insan sağlığını hiçe sayan bu tutumu, insana verilen değerleri gözler önüne serdi. Yeni doğan yoğun bakımında ağırlanması gereken ve zaman zaman kendi ailelerinden dahi uzak tutulan çocukların, kuvöz içinde, çöp kovalarının yanında saklanması, vicdanları sızlattı. Yapılan uygulama, ailelerin, daha fazla ilgi ve titizlik istediği için tercih ettiği, ‘Özel hastanelerde neler oluyor’ sorusunu akıllara getirirken; yetkililerin, özellikle sağlık sektöründe faaliyet gösteren bu işletmelerin, hijyen açısından denetlemelerinin daha da derinleştirilmesi gerektiği inancında birleşiyoruz. Her türlü mikrobun kol gezdiği hastane çamaşırhanesinde, 4 ile 5 saat arasında saklanan bebeklerin, herhangi bir enfeksiyon kapıp kapmadığı, hem aileler hem de toplum nezdinde merak edilirken; müfettişlerin geleceği bilgisinin, hastane yönetimine nasıl ve hangi yolla ulaştığı akıllarda soru işaretlerine neden oldu. SGKmüfettişlerinin veya Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önceden geleceğini kimler haber veriyor?”

Müfettişlerin geleceği haberini alan hastane yönetiminin, bebekleri yeni doğan yoğun bakım ünitesinden kaçırdığı belirtilen haberde, “Steril olmayan, çöplerin içerisinde ve her türlü mikrobun kol gezdiği ‘çamaşırhane’de saklayarak ne tür bir insanlık suçu işlediğinin farkında mı? Özel hastanelerin genelde, hastanenin daha fazla para kazanma uğruna başvurduğu yöntemlerin, tüm hastane denetimlerinde göz önüne alınması gerekiyor.” ifadeleri kullanıldı.

kahramanmaras-ta-yeni-dogan-bebeklerin-8058489_o

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.