DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Mursi’nin İdam Kararına Tepki

Son Güncelleme :

18 Mayıs 2015 - 15:36

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Mursi’nin İdam Kararına Tepki
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta 74 sivil toplum kuruluşu, Mısır’ın ilk seçilen CumhurbaşkanıMuhammed Mursi’ye idam cezası verilmesini basın açıklamasıyla protesto etti.

Ulucami önünde öğle namazı sonrası toplanan kentte faaliyet gösteren aralarında Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve AK Parti İl Başkanı Metin Doğan’ın da bulunduğu 74 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve üyeleri, Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararına tepki gösterdi. Ellerinde pankart ve dövizlerle verilen idam kararını protesto eden kalabalık, Mursi lehine çeşitli sloganlar attı.

 

Kalabalık adına basın açıklamasını okuyanKahramanmaraş Platformu Yusuf Bülbül, idam kararını tanımadıklarını ve kararı verenleri şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu karar Uluslararası Af Örgütü’nün nitelemesiyle bir kelimeyle bir maskaradır. KahramanmaraşPlatformu olarak darbeci ve düzmece mahkemenin hukuksuzca haince ve zalimce verdiği bu kararı asla tanımıyor, kararı ve bu kararı verenleri şiddetle ve nefretle protesto ediyor, lanetliyoruz. İdam kararlarının yürürlüğe girmesi noktasında son sözü söyleyecek olan Mısır Müftüsü’ne de buradan çağrı yapıyoruz. Bu zalimce, alçakla, haince kararı tanıma. Bu kararı tanıma. İdamların yürürlüğe girmesine izin verme. Aksi taktirde insanlık vicdanı ve tarih, seni batı emperyalizminin uşağı olan Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak kaydedecek ve mahkum edecektir. Darbeci mahkemeye dur de. Dur demezsen hem mahkemeyi Kübra’da, hem de adil ve bağımsız mahkemelerde bunun hesabını elbette vereceksin.”

 

Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre dua edip dağıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.