DOLAR 32,3139 % 0.19
EURO 35,0759 % -0.17
GRAM ALTIN 2.277,70 % 0,01
ÇEYREK A. 3.724,03 % 0,01
BITCOIN 2.290.409 1.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Mülteci Kampı Eylemi

Son Güncelleme :

28 Şubat 2016 - 15:46

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Mülteci Kampı Eylemi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Sivrice Höyük Mahallesi’ne yapılması planlanan mülteci kampını bölgede bulunan mahalle sakinleri protesto etti.
Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivrice Höyük Mahallesi’ndeki bir grup vatandaş bölgeye Suriyelilere yönelik konteynır mülteci kampının yapılmaması için eylem düzenledi.

1

Aşağıterolar Mahallesi cemevi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Mahmut Deliter, “1978’de Maraş’ta yaşanan katliamın korkusunu dahi üzerinden atamamış Alevilerin yoğunlukta yaşadığı bölgenin tam da ortasına yapılacak olan bu kamp, Alevileri ve bölgede yaşayan Sünni mezhepteki insanları da rahatsız etmektedir” dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA SİVRİCE HÖYÜK MAHALLESİ'NE YAPILMASI PLANLANAN MÜLTECİ KAMPINI BÖLGEDE BULUNAN MAHALLE SAKİNLERİ PROTESTO ETTİ. (ALİ KEKLİK/KAHRAMANMARAŞ-İHA)
Mahallenin sınırları içerisinde yapılmak istenen konteyner mülteci kampının yer tespitinin yanlış olduğunu söyleyen Deliter konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Öncelikle bilinmesini isteriz ki, bu karşı çıkışımız yapılacak konteynır mülteci kampına yerleştirilecek insanların neden buraya yerleştiriliyor gibi kaba ve gayri insani değildir.

3

Aksine, diyoruz ki buraya getirilecek insanların işgalci emperyalistlerin çıkardığı ve tamamen kapitalist siyasetlerine hizmet eden savaşın mağdurlarıdır. Yurtlarında yaşanan savaştan kaçan mazlum Suriye halklarına ’niye geliyorsunuz?’ demiyoruz. Bölgede yaşayan bizler Alevisi, Sünnisi olarak yetkililere sesleniyoruz. Yapılması düşünülen konteynır mülteci kampının yerinin bizde oluşturduğu korku ve tedirginliği sonucu yer konusunun tekrar düşünülmesini talep ediyoruz.”
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

2

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.