DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta Kurşun Geçirmez Kumaş Üretildi

Son Güncelleme :

06 Mayıs 2016 - 9:57

/ kez okundu.
K.Maraş’ta Kurşun Geçirmez Kumaş Üretildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta bir firma tarafından Ar-Ge çalışmaları sonucu kurşun geçirmez kumaş üretildi. Kipaş Holding’in gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen kurşun geçirmez kumaşta özel bir elyaf kullanıldı.

KURŞUN GEÇİRMEZ GÖRÜNMEZ

Kurşun geçirmezliğinin yanı sıra kızılötesi ışınlarla görülemeyen, yanmaz ve su geçirmez özellikteki kumaşın, ağırlığı nedeniyle dezavantajlı olan çelik yeleklerin yerine kullanılabileceği değerlendiriliyor.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmalarının sonucunda kurşun geçirmez kumaş ürettiklerini söyledi.

TSK’NIN DENEMELERİNDE BAŞARILI OLDU

Teknik tekstilde önemli mesafeler aldıklarını belirten Öksüz, “Yaptığımız Ar-Ge çalışmalarının ardından savunma sanayisine yönelik ürünler geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Özel bir elyaf kullanarak kurşun geçirmez kumaş ürettik, bu kumaşı geliştirdik ve TSK’dan onay aldık. Ürettiğimiz bu kumaş TSK’nın yaptığı denemelerde başarılı oldu. Çok başarılı netice verdi.” diye konuştu.

GİYENİ RAHAT ETTİRECEK

Çelik yeleklerin ağırlığı nedeniyle insan hareketlerini kısıtladığına dikkati çeken Öksüz, “Çelik yelekler giyildiği zaman konforlu olmayan bir ürün. Ürettiğimiz bu kumaş sayesinde kullanan kişi daha rahat hareket etme imkanı bulacak.” dedi.

Öksüz, kumaşın yakın zamanda seri olarak üretileceğini bildirdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.