DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.114.033 4.287
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş’ta İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü düzenlendi

Son Güncelleme :

22 Aralık 2015 - 8:48

/ kez okundu.
K.Maraş’ta İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliğinde, 4. İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü düzenlendi. KSÜ Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, öğrencilere anlatılan başarı hikayelerinden ders almalarını istedi.

Programda kariyerlerini anlatacak iş adamları Atilla Kanbur ve Şahin Balcıoğlu’nun muhabbet dolu insanlar olarak nitelendiren Deveci, şunları kaydetti: “Azimli, gayretli ve inançlı insanlar kendilerine geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Anlatılan hayat hikayelerinden ders çıkarırsınız bunlar bir fırsattır.  DSC_0573

Genç yaşta daha okul bitmeden can kulağı ile dinleyin ve bunları lütfen siz de uygulayın biz de. İleride sizleri tekstil mühendisliğinde olmanız için ilk adımınızı attırıyoruz.

Fakat sahaya inen diğer branşlarda da hemen hemen hepsinde önümüzdeki günlerde intörn mühendislik ve diğer alanlarda da sizleri en azından iş adamlarımızın fabrikalarına göndereceğiz.

DSC_0561

Orada işlerin nasıl ilerlediğini hem yaşayarak hem de uygulama yaparak öğrenmiş olacaksınız” dedi. İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ise kariyer günlerini düzenlemelerindeki amacın kariyer planlaması olduğun belirtti.

Kariyer Günleri’nin gençler için önemli fırsat olduğunu vurgulayan Yüce, şunları kaydetti: “İş gücü yetiştirme eğitimleri hakkında, işe geçiş süreçleriyle ilgili iş arama becerilerinin geliştirilmesi, iş görüşmesi ve mülakat teknikleri, işe uyum ilimizin alanında başarılı olmuş duayen iş adamlarını kendi dillerinden başarı öykülerini ve tecrübelerini aktarmayı planmış bulunmaktayız.

DSC_0562

” İş adamı Atilla Kanbur da bir aile şirketi olduklarını belirterek,”Annem beni akşam dünyaya getirdi sabah beraber dondurma yaptık” dedi. İş disiplinini rahmetli babasından öğrendiğini vurgulayan Kanbur, “Ben yüksekokulu bitirdikten sonra dahi babamın karşısında konuşurken sanki bir asker gibi esas duruşta dururdum. İşi sevmeyi de annemizden öğrendik. Belirli dönemlerde işte çalıştığımızda küçükken annemiz evde yaptı biz dükkanda sattık” diye konuşu.

DSC_0571

Kanbur, ilk dükkanlarının 25 metrekare olduğunu şimdilerde dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptıklarını sözlerine ekledi. İş adamı Şahin Balcıoğlu da kendisi de sıralarda otururken kariyer sahibi insanları dinleyerek şimdi öğrencilere hayat hikayesini anlattığını söyledi. İşi sevmenin emek vermek çabalamak olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, “Önünüzde hayat size bir programa sunacak aynen telefonların paket programı gibi. Hayatın içinde ağlamak var gülmek var.

Üzülmek var acı çekmek var. Dolayısyla sevmeden ve severkende paylaşmadan hiçbir şey yapamayacaksınız. Kahramanmaraş’ın havasını suyunu bedava kullandım. Ben bu vefa borcumu ödemeliyim diye yola çıktım. Siz işinizi sevdiğiniz müddetçe iş problemi yok” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Arısal’ın yanında diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.