DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,97 % 1,47
ÇEYREK A. 3.778,44 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.MARAŞ DESTANI FİLM OLUYOR

Son Güncelleme :

28 Ekim 2016 - 6:59

/ kez okundu.
K.MARAŞ DESTANI FİLM OLUYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hatırlatma ve bilgilendirme projesi olan “İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş Onikişubat Destanı” film projesi hayata geçiyor.

gokhan2Maraş’ı kahraman yapan destansı mücadelenin ve ruhun hatırlatılmasına yönelik farkındalık oluşturarak değerlere sahip çıkılması amaçlanan proje 20 dakikalık filmden oluşuyor. Diriliş Ertuğrul’un  Süleyman Şah’ı Serdar Gökhan’ın da oyuncu kadrosunda bulunduğu film, gençlere istiklalimizi kazandıran ve istikbale yürüten değerlerimizin en büyük kazançlarımızdan biri olduğunu anlatıyor.

Proje hakkında Kahramanmaraş Kale’sinde yapılan bilgilendirme (lansman) toplantısında görüşlerini aktaran Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, şunları kaydetti: “Çok seçkin oyuncu grubuyla gokhan3beraber senaryoyu Kahramanmaraşımızın, ülkemizin belki uluslararası bile ölçekte insanlarımızın hizmetine sunmak için bir çalışma gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar belki böyle bir çalışma Kahramanmaraş’ta yapılmadı. 20dakikalık bir film ama Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunu geleceğe dönük aydınlık yüzünü aktarmaya gayret edeceğiz.”

‘GÜZEL BİR FİLMİ KAHRAMANMARAŞ’A KAZANDARACAĞIZ’mahcicek1

Seçkin çalışmanın önünde ve arkasında oyuncu Serdar Gökhan’ın büyük bir yeri olduğunu ifade eden Mahçiçek, bu proje için İstanbul’dan dahi gelenlerin olduğunu dile getirdi.

Mahçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Seçkin çalışmanın önünde ve arkasında Serdar Gökhan gibi türk sinemasının çok önemli bir büyüğü var. Güzel bir tesadüftür ki Azerbaycan’dan gelen konuklarımızda var. Onlar ile beraber bu güzelliği paylaşmış olduk. İnanıyorum ki çalışma ortaya çıktığında beğenilecektir. Özellikle Kahramanmaraş’ımızda,serdar gokhankurtuluş mücadelemizde yapılan kahramanlıkları çok güzel bir dille, ifadeyle inşallah göreceksiniz. Çok yakın zamanda bu çalışmamız bitecek. Ülkemizin, Kahramanmaraş’ımızın beğenisine sunacağız. İnşallah başarılı oluruz. Hep beraber Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına, geçmişiyle ilgili nelerin olduğuna, gelecek ile ilgili vizyonunun neler olacağına hep beraber inşallah şahit oluruz. “İstiklalden istikbale” güzel adlı eseri hayata geçiren bütün arkadaşlarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnşallah güzel bir ürün, film Kahramanmaraş’ımıza kazandıracağız.”

ganire1‘KAHRAMANMARAŞ ÖNDER BİR MEMLEKETTİR’

Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın kurtuluşu milli bir iradenin yükselişi olduğunu da söyledi. 15 Temmuz’un da milli iradenin sahiplenmesiyle yeni bir atmosferin meydana geldiğinin altını çizen Mahçiçek, ikisinin de birer kurtuluş mücadelesiyle geçtiğini ifade etti.

Mahçiçek, şöyle konuştu: “Bir tarafta Kahramanmaraş mikro ölçekte, diğer tarafta ülkenin tamımı global ölçekte. Bir kader birliği, benzerlik olduğu muhakkak. Kahramanmaraş’a bir defa daha kurtuluş mücadelesini ne de Türkiye’de böyle kalkışmaları bir defa daha Allah gokhan6meydana getirmez diye düşünüyorum. Kahramanmaraş İstiklal mücadelemizin kıvılcımını başlatan bir memlekettir. Bir kahramanlık misali, önder bir memlekettir. Bunun yanı sıra Türkiye kültürünün önde gelen bir memlekettir. Özellikle 1983’ten itibaren ekonomik alanda verdiği mücadeleyle önder bir memlekettir. Hiçbir memleket 1983’ten itibaren kalkınmasını kendi imkânlarıyla buraya getiren göremezsiniz. Kahramanmaraş geçmişten bu güne çok özellikleri olan bir memlekettir. Kahramanmaraş geçmişte de kurtuluş mücadelesinde kahramandı, bugünde ekonomik alanda kahramandır. İnşallah bu tür çalışmalarla da kültürel alanda da öncü bir memleket olacaktır.”

‘BU TÜR PROJELERDE KENDİMİ BULUYORUM’

gokhan7Kahramanmaraş’a 2’inci kez geldiğini söyleyen Oyuncu Serdar Gökhan, sinema hayatına başladığından bu yana bu tür tarihi projelere önem verdiğini söyledi. Gökhan ise şunları kaydetti: “Kendimi buluyorum bu projelerde. Böyle bir çalışma teklif edildiği zaman hiç düşünmeden tamam dedim. Belediye Başkanımız Hanifi Mahçiçek çok mütevazı davrandı. Biz teaser olarak kabul edelim. Büyük bir proje olarak çekmedik. Çünkü 20 dakikalık tanıtım projesi bu. Biz bunu geleceğe yönelik diziye çevirmeyi veya çok büyük bir tarzda filme çevirme niyetiyle bu yola çıktık. Bu bir tanıtım, bir imtihan olacak bize. Bu yüzden bütün arkadaşlarımız el birliği ile bu iş için mücadele ettik. İnşallah diliyoruz ki uzun soluklu bir dizi haline getiririz bunu. Çünkü Kahramanmaraş’ın kahramanın pek üzerinde durulmamış unutulmuş, hatta biraz daha gerilerde kalmış bir proje. Ama istiyoruz ki Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele de Kurtuluş Savaşında olduğu gibi burada hiçbir yerden yardım almadan kurtulmasına koşan insanlarımızın hikâyesini, trajesini gündeme getirmek istiyoruz. Bunun içinde çalışıyoruz. Allah mahcup etmesin.”

Programa; Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve diğer Azeri konuklar, Oyuncu Kemal Denizci ve Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal da katıldı. (Haber: Meliha Şeyda Akçakale, Fotoğraflar: Lütfi Yıkan)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.