DOLAR 32,4736 % 0.07
EURO 34,8089 % 0.07
GRAM ALTIN 2.472,08 % 0,40
ÇEYREK A. 4.041,85 % 0,40
BITCOIN 2.009.448 -4.015
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş Çadır Kentte Muhtarlık Seçimi

Son Güncelleme :

06 Mart 2016 - 15:11

/ kez okundu.
K.Maraş Çadır Kentte Muhtarlık Seçimi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Kahramanmaraş’taki çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacılar, muhtarlık seçimi heyecanı yaşadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, Dulkadiroğlu ilçesinde kurulan çadır kentte yaşayan 18 bin 343 sığınmacıdan 8 bin 860’ı, kendilerini temsil edecek muhtarları seçmek için kutulardan hazırlanan sandıkların başına gitti.

Oy verme işlemleri sabah saatlerinde başlayan seçimlerde, 28 erkek ve 28 kadın mahalle muhtarlığı için 67 erkek ve 31 kadın aday yarışıyor.

Suriye’de Ziraat Mühendisi olan muhtar adaylarından Mustafa Yasin, ülkesindeTürkiye’deki gibi demokratik bir ortamın olmadığını söyledi.

Türkiye’ye geldikten sonra demokrasinin ne olduğu öğrendiklerini belirten Yasin, şunları kaydetti:

“Türkiye’ye geldikten sonra çadır kentte demokrasiyi gördük ve bu durumdan çok memnunuz. Suriye’de seçimler demokratik olarak yapılmıyor. Suriye’de yaşanan savaş hiç hoş değil ve düzelmesi de zor görünüyor. İnşallah bu savaş biter ve Esed rejimi giderse, Türkiye’nin yardımlarıyla Suriye’nin daha iyi olacağına inanıyoruz. Herkese çok teşekkür ediyoruz burada bizlere her türlü hakları sağladıkları için.”

Kadın mahalle muhtar adaylarından Hibe Beddur da Türkiye’de demokrasi olmasının çok güzel olduğunu belirterek, kadınların da seçme ve seçilme hakkına sahip olmasının önemine işaret etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.