DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İstanbul’daki Saldırıda 7’si Polis 11 Kişi Hayatını Kaybetti

Son Güncelleme :

07 Haziran 2016 - 8:17

/ kez okundu.
İstanbul’daki Saldırıda 7’si Polis 11 Kişi Hayatını Kaybetti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

İstanbul Beyazıt’ta, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından ilk gelen bilgilerde 1’i ağır 5 polisin yaralandığı söylenmişti. Ancak ilerleyen dakikalarda İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 3’ü ağır 36 yaralının olduğunu açıkladı.

İSTANBUL VALİSİ: 7’Sİ ŞEHİT, 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Vasip Şahin olayın ardından saldırının bombalı araçla gerçekleştiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün 08.40 sıralarında yoldan geçen çevik kuvvet araçlarına bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polisimiz şehit olmuş 4 vatandaş yaşamını yitirmiştir. 3’ü ağır 36 yaralımız da var. Ambulanslarımız yaralılarına anında hastanelere ulaştırdı. Başsavcımız incelemelerini sürdürüyor.” dedi.

OLAY NASIL YAŞANDI?

İstanbul’da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans vepolis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşalttı. Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var.

Patlama sonrası bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi.

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet’in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU DA ETKİLENDİ

Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul’da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.