DOLAR 32,5242 % 0.19
EURO 34,6136 % 0.06
GRAM ALTIN 2.490,68 % 0,17
ÇEYREK A. 4.072,27 % 0,17
BITCOIN 2.103.041 0.208
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İstanbul’daki Bombalı Saldırıda şehit sayıs 12’ye çıktı

Son Güncelleme :

07 Haziran 2016 - 15:46

/ kez okundu.
İstanbul’daki Bombalı Saldırıda şehit sayıs 12’ye çıktı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

İstanbul Beyazıt’ta, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından ilk gelen bilgilerde 1’i ağır 5 polisin yaralandığı söylenmişti. Ancak ilerleyen dakikalarda İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 3’ü ağır 36 yaralının olduğunu açıkladı. İlerleyen saatlerde ise bir vatandaş daha hayatını kaybetti. Böylece hayatını kaybeden vatandaş sayısı 12’ye yükseldi.

İSTANBUL VALİSİ: 7’Sİ ŞEHİT, 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Vasip Şahin olayın ardından saldırının bombalı araçla gerçekleştiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün 08.40 sıralarında yoldan geçen çevik kuvvet araçlarına bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polisimiz şehit olmuş 4 vatandaş yaşamını yitirmiştir. 3’ü ağır 36 yaralımız da var. Ambulanslarımız yaralıları anında hastanelere ulaştırdı. Başsavcımız incelemelerini sürdürüyor.”

Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, “Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak” dedi.

YAYIN YASAĞI

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince, İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararı alındı.

İstanbul'daki Bombalı Saldırıya Yayın Yasağı
İstanbul’daki Bombalı Saldırıya Yayın Yasağı


OLAY NASIL YAŞANDI?

İstanbul’da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans vepolis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.


SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda iş yeri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı. Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı.

Patlama sonrası bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi.

Fotogaleri: Vezneciler’deki Patlamadan İlk Kareler
Vezneciler’de Patlamanın Olduğu Noktada 2. Bombalı Araç Alarmı

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet’in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtildi.


KIZ ÖĞRENCİ YURDU DA ETKİLENDİ

Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

Patlamada İstanbul Üniversitesi de Zarar Gördü, Sınavlar İptal Edildi

7 SAVCI OLAY YERİNDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu dahil 7 savcı olay yerinde inceleme yapıyor.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÜVENLİK TOPLANTISI

Başbakan Binali Yıldırım, patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çankaya Köşkü’nde görüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YARALILARA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’e gelerek yaralıları ziyaret etti.

Erdoğan: Ciğerimiz Yanıyor, Mücadelemiz Kıyamete Kadar Sürecek

SAAT 14.00’TE GÜVENLİK ZİRVESİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 14:00’te gerçekleştirilecek güvenlik toplantısında da terör saldırısının ayrıntılarının değerlendirileceği belirtildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.