DOLAR 32,5602 % 0.13
EURO 34,8794 % 0.61
GRAM ALTIN 2.426,32 % -0,27
ÇEYREK A. 3.967,03 % -0,27
BITCOIN 66.962,59 1.357
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İSKEP’TEN AKTİF İŞGÜCÜ ÇALIŞTAYI

Son Güncelleme :

26 Nisan 2016 - 11:50

/ kez okundu.
İSKEP’TEN AKTİF İŞGÜCÜ ÇALIŞTAYI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kısa adı İSKEP olan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi kapsamında Aktif İşgücü Piyasası Politikaları Çalıştayı gerçekleştirildi.

Clarion Otelde gerçekleştirilen çalıştayda ilk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, İSKEP kapsamında çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade ederek: “ Proje faaliyetlerine Ağustos 2014 tarihinde başladığımız ve Büyükşehir Belediyemizin pilot belediye olarak yer aldığı İSKEP Projesinde artık sona yaklaşılmıştır.

Bu proje kapsamında işgücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak için ulusal ve yerel düzeyde farkındalık ve algı değişimi için çeşitli faaliyetler düzenledi. Bu faaliyetler kapsamında konferanslar, seminerler, toplantılar ve diğer faaliyetler ki bunlar; iki defa iş gücü piyasa çalıştayı, dört defa dezavantajlı bireylere yönelik oryantasyon eğitimi, toplum yararına çalıştaylar, hayat boyu öğrenme çalıştayı, girişimcilik eğitimleri, temel bilgisayar eğitimleri, ve Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğümüz vasıtasıyla Mesleki eğitim kursları devam ediyor.Bu arada Şube Müdürlüğümüz bünyesinde ilk olarak Sosyal Hizmetler Desteği ve İstihdam Rehberliği birimi (SHDİRB) faaliyete geçti ve bugüne kadar 581 kişi kayıt altına alındı.

Bu faaliyetlerimizi yürütürken, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, İŞKUR, DOĞAKA, Milli eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri, ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da destek gördük. Hepsine burada ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Koordinatör Akşam’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İSKEP TDE Uzmanı Nurgül Öğüt; İSKEP BDBS veri tabanının tanıtılması, Güncel İşgücü Raporlarının sunulması konularında katılımcıları bilgilendirdi.

İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce ise Dezavantajlı bireylere yönelik AİPP’ler  amaç ve tedbirler konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Doğaka  Kalkınma Ajansı adına kürsüye gelen Ertuğrul Kazancı ise Sosyal Alanlarda Kalkınma Ajansı Destekleri konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Öğle yemeğinin yenmesinin ardından devam eden çalıştayın sonunda katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından çalıştay sona erdi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.