DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İSKEP PROJESİ PAYDAŞLARINA PLAKET

Son Güncelleme :

14 Nisan 2016 - 10:04

/ kez okundu.
İSKEP PROJESİ PAYDAŞLARINA PLAKET
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İstihdam İçin Koordinasyon ve eğitim Projesi’ne (İSKEP) destek olan paydaş kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya İSKEP projesinin iki yıldan beri yürütüldüğünü ifade ederek: “İskep Projemiz yaklaşık 2 yıl önce başlayan Proje ve Türkiye Belediyeler Birliği Avrupa ayağı olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz bir proje. Önceki toplantılarımızda bahsettiğimiz gibi proje Türkiye’de 10 ilde 12 belediye arasında yürütülmekte bu 12 belediyeden birisi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu proje kapsamında 3 ana hedefimiz var. Bunlardan birisi proje dahilindeki belediyelerde proje kapsamında bir birim kurulması ki biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Engeliler Şube Müdürlüğü ile birimizi kurduk ve çalışmalar devam ediyor. İkincisi ise dezavantajlı bireylerin istihdamına yönelik olarak hazır hale getirilmesi bu konuda birçok faaliyetlerimiz oldu. Ben onlardan bir tanesine örnek vermek istiyorum. Girişimcilik üzerine bir eğitimiz oldu ve bu girişimcilik sertifikası alan 24 dezavantajlı bireylerden 11 tanesi işyerini açıyor ve işyerleri kiralandı proje kapsamında koçluk desteği verildi. Bu oran diğer belediyelere göre Türkiye ortalamasının üzerinde diğer illerdeki belediyelerde yapılan bu girişimcilik eğitimleri sonucunda yüzde 5 veya yüzde 6’lık gibi bir oranda iş yeri açıyor. Biz şuanda yüzde 50’ye yakın bir orana kavuştuk.

Üçüncüsü de dezavantajlı bireylere yönelik farkındalık oluşturulması ki bu şuan yaptığımız faaliyette bunlardan bir tanesi. Buna ilişkin birçok faaliyetler düzenledik. Hem vatandaşlarımıza yönelik hem de kamu kurumlarına yönelik ve değerli gazetecilerimize yönelik bir takım faaliyetlerimizde oldu. Farkındalığın oluşturulmasına yönelik olarak bundan sonrada bu devam edecek çünkü proje devam eden bir proje 5 yıla yayılan bir proje. İki yıl iş birliği haline geriye kalan 3 yıl da denetim kapsamında yürüyen bir proje. Ben özelikle şunu vurgulamak istiyorum. Kahramanmaraş’ta bulunan kurumlar çok uyumlu çalışıyorlar. Yani üniversitemiz burada sayın rektör dekanım burada İl Milli Eğitim, İşkur, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü olsun Kahramanmaraş’ta çok güzel bir uyum var. Ben burada çok samimi duygularımla tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Sadece bu proje kapsamında değil bugüne kadar ortaklaşa çalıştığımız bütün faaliyetlerde hakikaten Kahramanmaraş’taki kurumlar arasında çok güzel bir işbirliği ve uyum var.

Biz de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bütün kurumlardan gelen talepleri karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz ve gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

Clarion Otel’de düzenlenen programda proje hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP İl Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, projeden faydalanarak eğitim alan engelli öğrencilerin iş yerleri açtıklarını söyledi.

İSKEP projesinin Kahramanmaraş’ta 2014 yılında faaliyete girdiğini belirten Engelliler Şube Müdürü Akşam: “Belediye personelimiz proje kapsamında eğitim aldı ve şuanda danışmanlık yapmaktadır. Toplumdaki dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız oldu. Bu projemizi şehrimizde birçok alanda yürütüyoruz. Yapmış olduğumuzu çalışmalar çok etkili oldu. Mesleki eğitim programlarımız oldu. Ön yargılarla ilgili çalışmalar oldu. Her ay farklı bir yerde bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. Engelli vatandaşlarımız istihdamı yönünde büyük bir yol kat ettik. Bu projemize destek veren kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından projeye destek olan paydaş kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Teşekkür plaketi takdiminin ardından İSKEP Projesi kapsamında ‘Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması’ konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler vererek toplantı sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.