DOLAR 32,5933 % 0.35
EURO 34,8180 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,74 % 0,94
ÇEYREK A. 4.100,16 % 0,94
BITCOIN 2.125.026 3.466
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

IŞİD’in Türkçe Biat Metni İlk Kez Ortaya Çıktı

Son Güncelleme :

21 Haziran 2016 - 7:55

/ kez okundu.
IŞİD’in Türkçe Biat Metni İlk Kez Ortaya Çıktı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

METNİ OKUYAN IŞID ÜYESİ OLUYOR

Diyarbakır’daki IŞİD operasyonunda gözaltına alınan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş’ın aracından IŞİD’in Türkçe biat metni çıktı. Terör uzmanları bu metnin ilk kez ortaya çıktığını söyledi.

Diyarbakır’da 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan ve 7 teröristin ölü olarak ele geçildiği operasyondan sonra gözaltına alınan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş’ın aracında, IŞİD’in Türkçe biat metni ortaya çıktı. Terör uzmanları, ilk kez örgütün Türkçe dilince biat metnine ulaşıldığını söyledi. Değerlendirme ve tespit tutanağında, metninterör örgütü IŞİD’in lideri Ebu Bekir El Bağdadi’ye sunulan biat olduğunu belirten polis, yemin etme şeklinde kaleme alınan yazıyı okuyan örgüt mensubunun IŞİD üyesi kabul edildiğini vurguladı.

ÇATIŞMA BÖLGELERİNDE KULLANILAN CİHAT BAYRAĞI DA BULUNDU

Merkez Kayapınar ilçesinde geçen 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; terör örgütü üyesi Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü ele geçirildi. Operasyondan sonra devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş’ın evinde yapılan aramada Suriye’de faaliyet yürüten terör örgütleri tarafından çatışma bölgelerinde kullanılan cihat bayrağı ele geçirildi.

BAĞDADİ’YE BİAT

Soruşturma dosyasındaki belgelerde Mahmut Demirtaş’ın IŞİD’in Diyarbakır sözde emiri Nihat Turan’a bağlı çalıştığı ve çatışmalı bölgelerde kuryelik yaptığı belirtildi. Gözaltında ‘Susma hakkını’ kullanan Demirtaş’ın aracında yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel doküman bulunduğu belirtildi. Belgelerin birinde içeriği anlaşılmayan bir kroki tespit edildiğini kaydeden polis, Demirtaş’ın defterinden koparılan sayfaların örgütsel faaliyetlerle ilgili olduğunu kaydetti. Soruşturma evraklarına göre; Demirtaş’ın aracında yapılan aramada ilk kez IŞİD terör örgütünün lideri Ebubekir El Bağdadi’ye Türkçe biat metni bulundu. Yanında Arapça karşılığı bulunan ve Bağdadi’ye hitaben yazılan biat metninde şu ifade yer aldı:

“İbrahim B. Avad olan Haşimi soyundan Kureyşli Ebubekir Bağdadi’ye, zorlukta ve kolaylıkta, hoşuma giden ve gitmeyen şeylerde, başkası bize tercih bile edildiğinde, Yüce Allah’tan elimizde açık bir şekilde küfür olduğuna dair bir delil olmadığı sürece hilafet ve emirlik işinde onlarla, ehliyle tartışıp mücadele etmeyeceğimiz üzere biat ediyoruz. Allah bu söylediğimize şahittir.”isid-in-turkce-biat-metni-ilk-kez-ortaya-cikti-8546080_2154_m

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.