DOLAR 32,5144 % -0.11
EURO 34,7895 % -0.24
GRAM ALTIN 2.428,55 % -0,06
ÇEYREK A. 3.970,68 % -0,06
BITCOIN 66.353,02 0.33
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Hz. Mevlana Ksü’de Anıldı

Son Güncelleme :

18 Aralık 2019 - 10:28

/ kez okundu.
Hz. Mevlana Ksü’de Anıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Mevlânâ Celaleddîn-i Rûmî hazretlerinin ‘Şeb-i Arus’ yani ‘Düğün Gecesi’ olarak nitelendirdiği hakka yürüyüşünün 746. yılı münasebetiyle “Şeb-i Arus Tasavvuf Musikisi Konseri” düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konserin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

“Bize emanet edilen üniversite gençliğini her alanda en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.” diyen Rektör Can, “Öğrencilerimizi eğitim gördükleri alanlarda hem teorik, hem pratik bilgilerle donatırken medeniyetimizin köklerinde yer etmiş, isimleri ve esreleriyle gurur duyduğumuz değerli büyüklerimizi de her vesileyle tanıtmaya, anlatmaya çalışıyoruz.” şekline konuştu.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek programa katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından GSF Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan yönetimindeki koro tarafından Türk Tasavvuf Musikisinin birbirinden güzel örnekleri icra edildi.

Konser programının sonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Dekan Özkarcı tarafından koro şefi Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan’a ve koro üyelerine çiçek takdim edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.