DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

HAYRETTİN GÜNGÖR, ESKİ OKULUNU ZİYARET ETTİ

Son Güncelleme :

25 Aralık 2018 - 8:05

/ kez okundu.
HAYRETTİN GÜNGÖR, ESKİ OKULUNU ZİYARET ETTİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Hayrettin Güngör, bir taraftan ziyaretlerine devam ederken, diğer taraftan da Kahramanmaraş’taki eski anılarını canlandırıyor. Seçim gezilerinden arta kalan zamanlarda daha önceden vakit geçirdiği yerleri ziyaret ederek anılarını tazeleyen Güngör, geçtiğimiz günlerde Bertiz’deki ilkokul birinci sınıfı okuduğu okulunu gezmişti. Güngör dün ise ilkokul 2 ve 3’üncü sınıfı okuduğu Muallim Hayrullah Efendi Ortaokulu’nu ziyaret ederek, geçmişte yolculuk yaptı. Güngör, eğitim gördüğü sınıftaki sırasına oturarak, öğrencilerle sohbet etti. Okul Muallim Hayrullah Efendi Ortaokulu Müdürü İbrahim İleri ise Hayrettin Güngör’ün okula kayıt yaptırdığı defteri göstererek sürpriz yaptı.

Eğitim gördüğü sırada öğrencilerle birlikte açıklamalarda bulunan Güngör, “Bugün ayrıca benim için son derece duygu dolu bir ziyarete ev sahipliği yaptı. İlkokul 3’üncü sınıfa kadar okuduğum Muallim Hayrullah Efendi Ortaokulu’nu ziyaret ettik. Tabi ki benim okuduğum yıllarda burası ilkokuldu. İlkokuldaki anılarımın önemli bir kısmı da burada geçti. Gerçekten çok duyguluyum. Öğrencilerle beraber olmak, okuduğum okula gelmek, sınıfa gelmek bana çok büyük bir mutluluk veriyor. 2 yıl öncede buraya gelmiştim. O zaman yine müdürümüz ve öğrencilerle görüşmüştüm. Son sınıf öğrencileri de bir Çanakkale gezisi düzenlemiştik o da benim için büyük bir mutluluk olmuştu” dedi.

Anıların insanlara tarihte yolculuk yaptırdığına dikkat çeken Güngör, “İnsan, bu tip ziyaretlerle tarihe yolculuk yapıyor, geçmişinizi hatırlıyorsunuz, çocukluğunuzu hatırlıyorsunuz, o yılları hatırlıyorsunuz. Burada sağ olsun okul yöneticileri de çok sıcak karşılamasını, ilgisini gördük. Başta Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, okul müdürümüz, diğer yöneticiler ve öğrencilerle buluştuk. Benim için bu ziyaret gerçekten çok anlamlıydı. O yıllarda Tekke’de kaldım, bu arayı yürüyerek gelirdim okula. Çok güzel anılarım geçti, hepinizin takip ettiği gibi 1’nci sınıfı da Bertiz’de okumuştum. O günün Türkiye’sinde şartlar bu kadar iyi değildi, her mahallede her köyde okul yoktu. Bizim köyümüzde de okul yoktu. İmkanlar çok kısıtlıydı. Az şeylerle mutlu oluyorduk ama mutluyduk yani. Belki bugünkü çocuklardan daha mutluyduk. Anlatacağımız çok anılarımız var. Farklı yerlerde okumam bana çok şey kazandırdı. Yani geçmişime baktığım zaman çok güzel anılarım var. O günlerinde ayrı bir mutluluğu vardı. Şartlar bugünkü gibi değildi ama dostluğun ve kardeşliğin daha iyi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Okulu ziyaretinin hiçbir siyasi yanının olmadığını fakat ziyaret ederek öğrencilere önemli dersler vermeyi hedeflediğini anlatan Güngör, “Halamızın, dayımızın, dedemizin yanında tahsilimizin bir kısmını tamamladık. Bugün de çok mutlu oldum, öğrencilerle bir araya geldik. Tabi şu da önemli, çocukken nasibiniz, kısmetiniz sizi nereye götürecek bunu tahmin edemiyorsunuz, hayalleriniz var ama o hayalleriniz nasıl gerçekleşecek bilemiyorsunuz. Ben de bugünden geriye baktığımda geldiğim nokta için Rabbime binlerce şükürler ediyorum. Çünkü hayallerimiz vardı ama bunu nasıl gerçekleştireceğiz bilmiyordum. Rabbim nasip etti, devletin her kademesinde önemli görevler yaptım, bugün de doğduğum ve büyüdüğüm şehirde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. Rabbim nasip ederse 31 Mart’tan sonra da bu görevi üstlenmiş olacağız. Ayrıca çocuklarımıza şu mesajı vermek istedim, bu okulu ziyaretimizin hiçbir siyasi yanı yok, çalışırsanız, hayalleriniz olursa, mücadele ederseniz nerelere gelebileceğinizi görme açısından bir mesaj vermek istedim. Bakın ben burada okudum, dayımların dedemlerin yanında kalarak, çok zahmet çektik, çok mücadele ettik ama Rabbim her şeyi nasip ediyor. Mücadele azmimizi hiçbir zaman bırakmayacaksınız, hedefleriniz olacak, çalıştıktan sonra Rabbim gerisini veriyor. Bu manada da çok güzel bir gündü benim için” şeklinde konuştu.

Arkadaşlarının tamamını aynı sıralarda görmek istediğini aktaran Güngör, “Çocukları gördüm, gençliğimi hatırladım, çocukluğumu hatırladım. Tabi insan arzu ediyor. O günkü arkadaşlarımın tamamıyla keşke bu sınıfta buluşabilsek. Arkadaşlarıma ve hocalarıma buradan selam gönderiyorum. En önemli şeyde hocalarıma gönderiyorum. Bizim bu güne gelmemizde bir başarı varsa en büyük başarı hocalarımındır. Buradan ahirete intikal etmiş olan varsa onlara Allah’tan rahmet diliyorum, hayatta olan hocalarımın da önünde hürmetle eğiliyorum, saygılar sunuyorum, ellerinden öpüyorum” dedi.

Sözlerinin devamında öğrencilere öğütlerde bulunan Güngör, “Genellikle Anadolu’daki o zamanın şartlarında çocuklara sorduğunuz asker olacağım, öğretmen olacağım, polis olacağım derlerdi. Belki benim asker olmak istemem, yönetici olacağım anlamında da algılanabilir. Hani idarecilik yönü de olacak, çocukken öyleydi ama sonraları fikrim değişti, ilk burada okuduğum yıllarda hayalimde askerlik vardı. İlerleyen zaman içerisinde bir yönetici olmam lazım gibi fikrim daha ağırlık bastı. Şartlar veya zaman sizin tercihlerinizi değiştiriyor, olayı daha iyi görebiliyorsunuz ama Rabbime binlerce şükürler olsun, geldiğim, yaptığım görevler önemli görevler. Bir de bana ne görev verilirse öncelikle bunu hakkıyla yapmaya çalışıyorum, hep takdir edildim, amirlerim, büyüklerim tarafından. Hayatımda geldiğim görevler hep talep üzerine değil, takdir üzerine oldu bu da sorumluluğumu kat kat artırıyor, size bir güven veriyorlar bunu yapabilir diye. Diyorsunuz ki bu güveni boşa çıkartmayayım, daha fazla çalışmaya başlıyorsunuz böylelikle. Bundan sonrada aynı bilinçle hareket edeceğimiz bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.