DOLAR 32,5907 % 0.3
EURO 34,7809 % 0.01
GRAM ALTIN 2.490,77 % 0,25
ÇEYREK A. 4.072,42 % 0,25
BITCOIN 2.073.357 3.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Hastanın Böbreğinden 6 Cm Taş Çıkarıldı

Son Güncelleme :

05 Nisan 2018 - 9:44

/ kez okundu.
Hastanın Böbreğinden 6 Cm Taş Çıkarıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

5 DOKTOR KAPISI ÇALDI 6.’DA TEDAVİ OLDU!
HASTANIN BÖBREĞİNDEN 6 CM TAŞ ÇIKARILDI!
“KİMSE AMELİYAT YAPMAYI GÖZE ALAMADI”

2 hafta önce böbrekrahatsızlığı nedeniyle Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesine  başvuran hastanın böbreğinden yapılan tedavi sonrası 6 cm taş çıkarıldı.

Yılda sayısız bu tarz vakaları tedavi eden Özel Sular Vatan Hastanesi Üroloji UzmanıMustafaEren, ameliyatın 1,5 saat gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştiğini ve hastanın ilk günden ayağa kalktığını söyledi.

“Vatandaşlarımıza Hizmet Etmenin Sevincini Yaşıyoruz”

Kahramanmaraş’ta böbrek rahatsızlığının sık görüldüğüne dikkat çeken Eren, “Hastamız 2 böbreğinden rahatsızdı. Fakat acil olan sağ böbrekti, yaklaşık 6 santim taşı vardı. Birçok merkeze demüracaat etmiş, taşlara herhangi bir müdahale yapılmamış. Yapılan tedavi sonrası şuan hastamız gayet sağlıklı bir durumda. Ameliyatlar kısa sürede ve etkili bir şekilde olduğu için özelikleçalışan hastalar için iş güç kaybı daha az oluyor. Daha çabuk ayağa kalkıyorlar. Bu bağlamda bizdeameliyatyapıp hastamıza hizmet duyduğumuz için mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

1 DSC_0084

“Vakaların Sayısı Artıyor”

Böbrek taşı rahatsızlığı olmaması için vatandaşların her gün 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğin savunan Üroloji Uzmanı Eren şunları söyledi:  “Bu tür vakalarda yılda birkaç kez denk geliyoruz. Tabi biraz gecikmiş olması taşın büyümesine sebep olmuş. Bizim için olağan ama taş genel olarak büyük. Bazen taş kırma dediğimiz yöntemikullanmaktayız,  eğer taş yola çıkmaz iseendoskopik olarak almaktayız. Burada en önemli şey bol su tüketmektir. Günlüken az 2,5 litre su tüketilmesi gerekiyor.”

“5 Doktora Gittim Olmadı”

Böbrek taşı ameliyatı olan Atilla Avcamız ise, “ Böbreğimde taş vardı ve 4-5 farklı doktora göründüm. Bana dediler ki yapsa yapsa bu tedaviyi Özel Vatan hastanesindeki Dr. MustafaEren yapar dediler. Başkada hiçbir yere gitmene gerek yok dediler.  Buraya geldim ve ameliyatımı oldum. Mustafa Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ameliyatın ilk gününde ayaktayız. Bir sıkıntımız yok. Ben 20 yıl önce yine böbrekten bir ameliyat olmuştum. 20 yıl önce olduğum ameliyatta 4 ay kendime gelememiştim ama şimdi koşabilecek durumdayım.” ifadelerini kullandı.

1 DSC_0084

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.